Hodepine

Er du mye plaget med hodepine?

Det finnes over 200 forskjellige typer hodepine og den vanligste formen er spenningshodepine, også kalt tensjonshodepine. Opp til 2 millioner nordmenn er plaget av hodepine, og halvparten av disse rammes av migrene.

Smertestillende medisiner, som paracet, er en lite effektiv behandling mot hodepiner i det lange løp. Regelmessig bruk av smertestillende medisiner kan faktisk trigge nye hodepineanfall.

For å bli kvitt din hodepine eller migrene effektivt uten medisinering er det nakken du bør fokusere mest på. Det er ikke sikkert at den utløsende årsaken til hodepinen eller migrenen din er muskulær eller kommer fra leddet, men behandling av nakkemuskulaturen og ledd er likevel ofte nok til at hodepinene ikke trigges frem.

Du kan få hjelp hos oss uansett om du sliter med gjentagende hodepine, en ny type hodepine eller migrene.

Behandling av hodepine hos kiropraktor

Vår kiropraktor og fysioterapeut Toralf Thomassen er ekspert på å diagnostisere og behandle hodepine, og har gjennom 12 år opparbeidet en unik erfaring. Hos Toralf får pasienter  utredning for alle faktorer som kan føre til problemer med hodepine og migrene. Dette innebærer at han ser på nakkelåsninger/muskelspenninger, ledd og nervepåvirkning. Han gir  også råd i forhold til kosthold, livsstil og aktiviteter. I behandlingen av hodepine- og migrenepasienter kombinerer Toralf kiropraktikk med fysioterapi, akupunktur og rådgivning.

Kiropraktoren er primærkontakt på lik linje med din fastlege. Du trenger derfor ingen henvisning, og vil få diagnose stilt av kiropraktoren. Du kan også bli sykemeldt av din kiropraktor, samt henvist til kirurgi eller annen spesialist dersom det er nødvendig.

Våre behandlingsmetoder for hodepine

 • Korrigering av nakkens ledd
 • MET tøyning av nakke
 • Muskulær behandling med massasje og akupunkturnåler – IMS
 • Trykkbølgebehandling
 • Øvelser
 • Råd og kostholdsveiledning
 • Gratis hodepineapp til smarttelefon som brukes for å kartlegge problemet

Har du bare litt vondt i hodet og føler at problemet ikke er så stort bør du likevel bestille time for behandling. Du vil med stor sannsynlighet se raske resultater.

Eller ring 22 95 11 14

Dersom hodepinen din har endret seg, eller du har fått en ny type hodepine, skal dette alltid tas på alvor. Er det mer smerter, hyppigere smerter etc? Våre kiropraktorer vil undersøke deg grundig, og dersom de ser det nødvendig vil de bestille MR eller andre undersøkelser.

Over de siste 12 årene har vi behandlet tusenvis av hodepinepasienter, og vi er trygge på at vi kan fortelle deg hva årsaken til dine problemer er og hvordan vi skal løse det. De fleste som sliter med hodepine og migrene responderer særdeles bra på konservativ behandling. Det er dessverre ikke en felles behandling som fungerer perfekt på alle. Derfor tilpasser vi behandlingsmetoder for hver enkelt pasient.

Vi svarer gjerne på spørsmål du måtte ha. Fyll ut registreringsskjema på vår online booking, og skriv spørsmålet inn under feltet for helseopplysninger.

Årsaker til hodepine

Hodepine har mange og sammensatte årsaker, og er en av våre aller vanligste plager. Vondt i hodet skyldes sjelden underliggende alvorlig sykdom, men kraftig og vedvarende hodepine skal alltid tas på alvor. Dette gjelder spesielt barn og hos personer som plutselig eller gradvis får hodeverk uten å ha vært plaget tidligere.

Hvorfor får vi vondt i hodet?

Selve hjernen føler aldri smerte. Smerten kommer fra områder rundt hjernen som av en rekke årsaker føler smerte. Noen av disse kan være:

 • Spenning
 • Medikamenter
 • Dehydrering
 • Synsproblemer
 • Stress
 • Søvnmangel
 • Hoppe over et måltid
 • Røyking
 • Høy musikk
 • Sitte foran TV- eller dataskjermen over lengre perioder
 • Sterk lukt
 • Menstruasjon
 • Forandring i hormonnivåer
 • Nesetetthet

Symptomer som følger hodepine

Hodepine følges ofte av andre symptomer som uvelhet, kvalme, tretthet, øresus, ustøhet og konsentrasjonsvansker. Mye hodepine over lang tid kan ofte påvirke humøret; mange blir irritable, deprimerte eller tiltaksløse. Vedvarende smerter i hodet er en tilstand som sterkt påvirker livskvalitet, og det er derfor svært viktig å søke hjelp og få riktig behandling.

Siden medikamenter i mange tilfeller er utløsende faktorer eller ofte selve årsaken til hodepine har behandling hos kiropraktor vist seg å være et svært lindrende alternativ i behandling av vedvarende smerter i hodet. Noen ganger kombineres medikamentbruk med kiropraktorbehandling med god effekt.

Eller ring 22 95 11 14

FORNØYDE KLIENTER | Kommentarer lagt igjen på Google:

 • review rating 5  Fått god og effektiv behandling av "crossfit-skuldre" hos Thoralf og en kneplage (som legebesøk og MR ikke ville gi noe svar på) hos Martin. Dette er folk som virkelig kan faget sitt og vil pasientens beste. Også er de veldig hyggelige 🙂

  thumb Kjersti Skarvang Olsen
  1/10/2019

  review rating 5  Highly recommend it! I had the best treatment with rapids results to my lower back issue! Toralf was also very kind to take my first visit on a sunday when i was in much pain which is very difficult to find a place like that open here in Oslo! When i have some muscle or back issue again i know straight were to go! They are experts! Thank you for the service 🙂

  thumb Debora Hammerstad
  9/24/2016

  review rating 5  Hos Din Helse Bjølsen jobber det hyggelige og dyktige folk som både er flinke i faget sitt og er gode på kunderelasjoner. Jeg får alltid time på kort varsel, og alltid god behandling og oppfølging når jeg er der. Anbefaler dem til alle jeg kjenner. Stedet ligger sentralt på Bjølsen med gode bussforbindelser og parkeringsmuligheter.

  thumb Kathrine
  1/16/2019
 • review rating 5  Vært hos mange kiropraktorer og fysioterapeuter de siste årene, men det er ingen som er like flink som Toralf Thomassen hos Din Helse Bjølsen. Få som er like god menneskekjenner som Toralf og får deg til å slappe av - selv med smerter. Han lytter, er faglig dyktig, kunnskapsrik og tilpasser behandlingen etter hver enkelt pasient. Jeg har også kombinert behandlingen hos kiropraktor med behandling hos osteopat Marielle, som også er veldig dyktig i jobben sin. Hos Din Helse Bjølsen får man den hjelpen man trenger.

  thumb Karoline Sandvik Hernar
  12/11/2018

  review rating 5  Great place, very attentive specialists who know their craft well. Going here on the regular basis and they understand how to help with my training regimen and ease the pain linked to back injuries and overall muscle and skeleton problems. Highly recommend!

  thumb Ksenia Ustrimova
  3/06/2019

Se flere anmeldelser her

ÅPNINGSTIDER

Man - Tor: 8:00 - 20:00
Fredag: 8:00 - 19:30
Helg: Tlf 45 10 11 11

Kom innom oss i
Moldegata 9,
0445 Oslo

Telefon: 22 95 11 14

Besøk oss på Facebook

Anmeldelser