Er du mye plaget med hodepine?

Hodepine behandling

Hodepinebehandling

Det finnes over 200 forskjellige typer hodepineplager og den vanligste formen er spenningshodepine, også kalt tensjonshodepine. Opp til 2 millioner nordmenn er plaget av hodepine, og halvparten av disse rammes av migrene. Smertestillende medisiner, som paracet, er en lite effektiv behandling mot hodepiner i det lange løp. Regelmessig bruk av smertestillende medisiner kan faktisk trigge nye hodepineanfall. For å bli kvitt din hodepine eller migrene effektivt uten medisinering er det nakken du bør fokusere mest på. Det er ikke sikkert om det er nakkens ledd eller musklene rundt som gir deg plagene. Mest sannsynligvis er det en kombinasjon. Derfor er behandling av nakkemuskulaturen og ledd er ofte det som trengs for at hodepinene ikke blir utløst. Du kan få hjelp hos oss uansett om du sliter med gjentagende hodepine, en ny type,  eller migrene.

Behandling av hodepine hos kiropraktor

Vår kiropraktor og fysioterapeut Toralf Thomassen er ekspert på å diagnostisere og behandle cervikogen hodepine, spenningshodepine og migrene. Thomassen har gjennom 14 år opparbeidet en unik erfaring. Hos Toralf får pasienter utredning for alle faktorer som kan føre til problemer med spenningshodepine, tensjonshodepine og migrene. Dette innebærer at han ser på nakkelåsninger/muskelspenninger, ledd og nervepåvirkning. Han gir  også råd i forhold til kosthold, livsstil og aktiviteter. I behandlingen av denne gruppen pasienter kombinerer Toralf kiropraktikk, fysioterapi og IMS (dry needling). I tillegg vil du motta rådgivning.

Kiropraktoren er primærkontakt på lik linje med din fastlege. Du trenger derfor ingen henvisning, og vil få diagnose stilt av kiropraktoren. Du kan også bli sykemeldt av din kiropraktor, samt henvist til kirurgi eller annen spesialist dersom det er nødvendig.

Våre behandlingsmetoder for hodepine

 • Korrigering av nakkens ledd
 • MET tøyning av nakke
 • Muskulær behandling med massasje og akupunkturnåler – IMS
 • Trykkbølgebehandling
 • Øvelser
 • Råd og kostholdsveiledning

Har du bare litt vondt i hodet og føler at problemet ikke er så stort bør du likevel vurdere å bestille time for undersøkelse. Du vil med stor sannsynlighet se raske resultater dersom du er mottagelig for behandlingen. Du kan bestille time via www.dhb.no eller ringe 22 95 11 14

Dersom smerten din har endret seg, eller du har fått en ny type smerter eller symptomer, skal dette alltid tas på alvor. Forandring i eksisterende hodepineplager er alltid et rødt flagg. Vi kommer til å undersøke deg grundig. Dersom vi ser det som nødvendig vil vi rekvirere MR eller andre undersøkelser.

Over de siste 14 årene har vi behandlet tusenvis av hodepinepasienter, og vi er trygge på at vi kan fortelle deg hva årsaken til dine problemer er og hvordan vi skal løse det. De fleste som sliter med vondt i hodet eller migrene responderer særdeles bra på konservativ behandling. Konservativ behandling betyr i denne sammenheng all behandling utenom injeksjoner eller kirurgi.

Det er dessverre ikke en felles behandling som fungerer perfekt på alle. Derfor tilpasser vi behandlingsmetoder for hver enkelt pasient. Vi svarer gjerne på spørsmål du måtte ha. Fyll ut registreringsskjema på vår online booking, og skriv spørsmålet inn under feltet for helseopplysninger.

Årsaker til hodepine

Hodepine har mange og sammensatte årsaker, og er en av våre aller vanligste plager. Vondt i hodet skyldes sjelden underliggende alvorlig sykdom, men kraftig og vedvarende hodepiner skal alltid tas på alvor. Dette gjelder spesielt for barn og hos personer som plutselig eller gradvis får hodeverk uten å ha vært plaget tidligere.

Hvorfor får vi vondt i hodet?

Selve hjernen føler aldri smerte. Smerten kommer fra områder rundt hjernen som av en rekke årsaker føler smerte. Noen av disse kan være:

 • Spenning
 • Medikamenter
 • Dehydrering
 • Synsproblemer
 • Stress
 • Søvnmangel
 • Hoppe over et måltid
 • Røyking
 • Høy musikk
 • Sitte foran TV- eller dataskjermen over lengre perioder
 • Sterk lukt
 • Menstruasjon
 • Forandring i hormonnivåer
 • Nesetetthet

Symptomer som følger hodepine

Hodepine ledsages ofte av andre symptomer som uvelhet, kvalme, tretthet, øresus, ustøhet og konsentrasjonsvansker. Mye smerter over lang tid kan ofte påvirke humøret; mange blir irritable, deprimerte eller tiltaksløse. Vedvarende smerter i hodet er en tilstand som sterkt påvirker livskvalitet, og det er derfor svært viktig å søke hjelp og få riktig behandling. Siden medikamenter i mange tilfeller er utløsende faktorer eller ofte selve årsaken til plagene, har behandling hos kiropraktor vist seg å være et svært godt alternativ i behandling av vedvarende smerter. Noen ganger kombineres medikamentbruk med kiropraktorbehandling med god effekt. Bestill time Eller ring 22 95 11 14

FORNØYDE KLIENTER | Kommentarer lagt igjen på Google:

 • review rating 5  Great place, very attentive specialists who know their craft well. Going here on the regular basis and they understand how to help with my training regimen and ease the pain linked to back injuries and overall muscle and skeleton problems. Highly recommend!

  thumb Ksenia Ustrimova
  3/06/2019

  review rating 5  Vært hos mange kiropraktorer og fysioterapeuter de siste årene, men det er ingen som er like flink som Toralf Thomassen hos Din Helse Bjølsen. Få som er like god menneskekjenner som Toralf og får deg til å slappe av - selv med smerter. Han lytter, er faglig dyktig, kunnskapsrik og tilpasser behandlingen etter hver enkelt pasient. Jeg har også kombinert behandlingen hos kiropraktor med behandling hos osteopat Marielle, som også er veldig dyktig i jobben sin. Hos Din Helse Bjølsen får man den hjelpen man trenger.

  thumb Karoline Sandvik Hernar
  12/11/2018

  review rating 5  Highly recommend it! I had the best treatment with rapids results to my lower back issue! Toralf was also very kind to take my first visit on a sunday when i was in much pain which is very difficult to find a place like that open here in Oslo! When i have some muscle or back issue again i know straight were to go! They are experts! Thank you for the service 🙂

  thumb Debora Hammerstad
  9/24/2016
 • review rating 5  Hos Din Helse Bjølsen jobber det hyggelige og dyktige folk som både er flinke i faget sitt og er gode på kunderelasjoner. Jeg får alltid time på kort varsel, og alltid god behandling og oppfølging når jeg er der. Anbefaler dem til alle jeg kjenner. Stedet ligger sentralt på Bjølsen med gode bussforbindelser og parkeringsmuligheter.

  thumb Kathrine
  1/16/2019

  review rating 5  Fått god og effektiv behandling av "crossfit-skuldre" hos Thoralf og en kneplage (som legebesøk og MR ikke ville gi noe svar på) hos Martin. Dette er folk som virkelig kan faget sitt og vil pasientens beste. Også er de veldig hyggelige 🙂

  thumb Kjersti Skarvang Olsen
  1/10/2019

Se flere anmeldelser her