Hvis du opplever symptomer på hofte bursitt, er det viktig å oppsøke en erfaren behandler raskt.

Våre terapeuter har erfaring med å diagnostisere og behandle hoftebursitt. Vi kan hjelpe deg med å håndtere smerter og ubehag. Vårt tverrfaglige team av helsepersonell vil samarbeide om å å gjøre deg bra igjen.

Vi lager en personlig behandlingsplan som adresserer årsaken til tilstanden din og hjelper deg med å komme tilbake til dine daglige aktiviteter så raskt som mulig.

På klinikken vår bruker vi en kombinasjon av ikke-kirurgiske behandlinger, som fysioterapi, kiropraktikk og smertebehandlingsteknikker, for å hjelpe pasientene våre med å overvinne hoftebursitt og oppnå varig lindring.

Våre terapeuter har urtdanning og erfaring med de nyeste teknikkene og teknologiene. Vi forplikter oss til å hjelpe pasientene våre med å oppnå optimal helse og velvære. Vi tar også egne ultraydbilder av din hofte for å bedre kartlegge skaden.

Ønsker du få kontrollen over smertene og begynne å føle deg bedre, ber vi deg om å kontakte klinikken vår i dag. Vi vil gjerne svare på spørsmål du måtte ha om våre tjenester og sette opp en konsultasjon for å få undersøkt hoften din. Ikke la hoftebursitt kontrollere livet ditt lenger – kontakt oss i dag og start reisen på vei til smertefrie hofter!

Hva er hofte bursitt egentlig?

Hoftebursitt -også kallt trokanterbursitt- er en vanlig tilstand som rammer mange mennesker og kan forårsake betydelig smerte og ubehag. Tilstanden er preget av betennelse i bursaen. Bursaen kalles også for slimpose på norsk. Slimposene er små væskefylte sekker som ligger rundt hofteleddet som demper og smører det.

Når disse bursaene blir betent, kan de forårsake smerte og hevelse i hoften, noe som gjør det vanskelig å utføre hverdagslige aktiviteter.

Tilstanden kalles også for trokanter major smertesyndrom.

Hofte bursitt 1

Årsaker til hoftebursitt

TRikanterbursitt kan være forårsaket av en rekke faktorer, inkludert overbelastning, skade eller en underliggende medisinsk tilstand som feks leddgikt. Personer som deltar i aktiviteter som fører til repetetiv belastning på hoftene, for eksempel løping eller sykling, har større sannsynlighet for å utvikle hoftebursitt. I noen tilfeller kan hoftebursitt også være forårsaket av en direkte skade, for eksempel et fall eller et slag mot hoften.

Symptomene

De vanligste symptomene på hoftebursitt inkluderer smerte og hevelse i hoften, spesielt når du går, løper eller utfører andre aktiviteter. Smertene kan kjennes på forsiden av hoften, nær låret eller i baken. Noen mennesker kan også oppleve stivhet i hoften, noe som kan begrense bevegelsesområdet. I noen tilfeller kan hoften til og med gi etter eller spenne, noe som gjør det vanskelig å gå eller stå.

Diagnosen

Diagnostisering av hoftebursitt begynner vanligvis med en fysisk undersøkelse av en fysioterapeut, osteopat, kiropraktor eller lignende. Disse terapeutene vil vurdere den berørte hoften for tegn på smerte, hevelse og begrensningen av bevegelsesutslag i hoften. De vil også spørre om din sykehistorie og om symptomene du opplever.

Under undersøkelsen utføres en rekke tester, og vi vil som regel alltid ta en ultralydscanning. Etter dette kan du bli videre henvist til for eksempel røntgebilde, MR-skanning og/ eller blodprøver. Dette er for å utelukke andre tilstander som kan forårsake smertene.

Behandling av bursitter

HVa slags hofteburistt behandling du vil motta avhenger av alvorlighetsgraden på tilstanden og den underliggende årsaken. I mange tilfeller kan tilstanden behandles med ikke-kirurgiske metoder, som hvile, fysioterapi og smertestillende medisiner.

Reseptfrie smertestillende midler, som ibuprofen eller paracetamol, kan brukes for å lindre smerte og hevelse. Fysioterapi kan også bidra til å strekke og styrke musklene rundt hoften, forbedre bevegelsesområdet og redusere smerte.

I mer alvorlige tilfeller kan kortikosteroidinjeksjoner anbefales for å redusere betennelse og lindre smerte. I noen tilfeller kan kirurgi være nødvendig for å fjerne den skadede bursae eller for å reparere eventuelle underliggende strukturelle problemer som kan bidra til tilstanden.

Forebygging av hoftebursitt

For å forhindre hoftebursitt er det viktig å ta skritt for å redusere stress og belastning på hoftene. Dette kan inkludere:

  • Å tøye ut regelmessig før og etter fysisk aktivitet
  • Innlemme trening med lav belastning, for eksempel svømming eller sykling, i treningsrutinen din.
  • Bruk sko med god støtte og demping av fotbuen.
  • Opprettholde en sunn vekt for å redusere belastningen på hoftene.
  • Bruk riktig form når du deltar i fysisk aktivitet

Avslutningsvis er hoftebursitt en vanlig tilstand som kan forårsake betydelig smerte og ubehag. Selv om tilstanden kan behandles med ikke-kirurgiske metoder, som hvile, fysioterapi og smertestillende medisiner, er det viktig å ta skritt for å forhindre at tilstanden utvikler seg i utgangspunktet. Ta kontakt med oss i dag

Ved å tøye regelmessig, delta i trening med lav belastning og opprettholde en sunn vekt, kan du redusere risikoen for å utvikle hoftebursitt og holde hoftene sunne og smertefrie.

Dersom du ønsker å prøve ut øvelsesbehandling på egenhånd kan du finne programmer her: www.fysioterapiøvelser.no

Hofte bursitt 2