81 / 100

Vi har en erfaren kiropraktor i Oslo på vakt hver dag! Vår vaktordning har i år (2020) 15 års jubileum. Alle disse årene, har vi på Din Helse Bjølsen hatt en kiropraktorvakt åpen hver eneste dag. Vi har hatt en kiropraktor på vakt hver julaften, hver påskemorgen og hver lørdag og søndag. De fleste har kommet via nettsidene til «Kiropraktor Oslo» eller Kiropraktorvakt.no. Som det står på våre sider så sitter det  ikke en kiropraktor på klinikken og venter. Vi møter de som trenger kiropraktor når de trenger det og avtaler en tid på telefonen som passer deg. Alle kan nå oss på 22 95 11 14 mellom 0800-15

Våre kiropraktorer

Vi har nå kiropraktor Martin Grimsrud, Michael Parham og Toralf Thomassen som faste vakter. Vår vakt er drevet av personer med lang erfaring. Tilsammen har vi jobbet over 20 år med rygg og nakkepasienter -og vi har jobbet med akutte pasientgrupper hele tiden. 

Kiropraktor i Oslo med masse erfaring? 1
Kiropraktor Grimsrud

Vi har en lidenskap for å være akuttkiropraktorer, og en av de positive tingene etter at pandemien brøt ut er at flere kontakter oss direkte istedetfor å gå via legevakt.  Flere legekontor og vakter henviser også til oss direkte dersom det kun er smerter det dreier seg om. Vi har i den siste tiden tatt kontakt med alle legevakter i Oslo for å informere dem om å ikke avvise personer med muskel og skjelettplager, men heller at dere kontakter oss.
Trenger du hjelp – KONTAKT OSS på 22 95 11 14

I dette innlegget ønsker vi ikke bare snakke om kiropraktorvakten, men vi ønsker også ta opp noen ofte stilte spørsmål (FAQ) vi ofte får på kiropraktorvakten.

FAQ

Kiropraktor eller fysioterapeut, hvem bør jeg gå til? 

har du fått akutt og plutselig vondt, prøv en kiropraktor.

Kan en kiropraktor hjelpe meg med et muskulært problem?

et ledd som er skadet, vil alltid påvirke muskulaturen i området (kramper) akkurat som en skadet muskel vil påvirke leddene den virker over. Hos oss har også alle kiropraktorene behandlingsteknikker som er rettet mot muskulære problemer som trykkbølgebehandling og dry needling.

Når bør man gå til kiropraktor, og når bør man oppsøke fysioterapeut? 

Dette er et langt svar, så her har vi skrevet et helt eget innlegg om emnet: Les mer her: Behandling av ryggsmerter

Kiropraktoren og utdanning

Kiropraktoren har 5 årig universitetsutdannelse som ender i en mastergrad. De to siste årene på studiet er dedikert muskel og skjelettlidelser med spesielt fokus på ryggens sykdommer og skader.

Etter dette kan kiropraktoren selv sette diagnose på et ryggproblem (+ andre ledd som skulder og hofte etc). En autorisert kiropraktor er en primærkontakt som fastlegen og kan derfor:

  • sykemelde
  • ta egne røntgenbilder eller henvise til røntgen
  • henvise til MR eller CT undersøkelser
  • henvise til legespesialister
  • henvise til kirurgisk vurdering.

En kiropraktor er den eneste yrkesgruppen i helsenorge hvor hele utdannelsen er fokusert mot plager i ryggsøylen og behandlingen av disse plagene.

Fysioterapiutdanning

En fysioterapeut har en 3 årig høyskoleutdannelse som ender i en bachelor. Fokuset er bredt, og i de nordiske land-er det fokus på sykehusfysioterapien, dvs feks hjerte og lunge pasienter og gjennopptreningen av denne pasientgruppen . Etter endt utdanning har ikke fysioterapeuten primærkontaktstatus slik at de kan sykemelde eller henvise videre. Før 2018 var de også avhengige av en henvisning fra kiropraktor/lege for å behandle pasienter under helfos takstsystem. Etter 2018 ble reglene endret slik at personer og pasienter selv kan ta kontakt med fysioterapeut uten noen henvisning.
Det er individuelt hva slags ekstra kurser og erfaring ulike fysioterapeuter har og hvilke områder de er gode på. Grunnutdannelsen fokuserer ikke på muskel og skjelettskader eller ryggskader, men er bred og i de nordiske land stort sett rettet mot sykehusfysioterapi. Mange spesialisierer seg mot skader og ryggproblematikk etter endt utdanning.

Vond rygg? Få diagnose hos kiropraktor!

Statistisk sett ser en kiropraktor omtrent 10 ganger så mange ryggpasienter som en lege opp gjennom årene.
Å få riktig diagnose er viktig med tanke på hva du som pasient skal forholde deg til, hvilken type trening du skal gjøre og hva slags behandling som er mest effektiv.