Osteopati

Vi finner sammenhengen mellom dine plager, din kropp og din hverdag.

For meg er osteopati en profesjon som ser dine problemer i kontekst med din totale fysiske, psykiske og sosiale belastning.

Osteopati kan bidra til å forhindrer skader, reduserer spenning, øker bevegelighet, minimerer smerter, fremskynder tilhelning.

Osteopati er en trygg, effektiv og skånsom manuell behandlingsform for hele familien. Spedbarn, barn, voksne, gravide og eldre kan behandles med osteopati.

Som osteopat må man ha en helhetlig forståelse av pasientens smerter og plager for å kunne bidra til bedring. Det brukes derfor god tid på både pasienten og dens helse med hendene våre som en viktig del av behandlingen.

Osteopaten behandler med utgangspunkt i at god funksjon og helse avhenger av at muskelog skjelettsystem, bindevevsystem, nervesystem og det sirkulatoriske system fungerer optimalt sammen. Osteopati søker gjennom behandling av dette å fremme pasientens evne til å hjelpe seg selv. Behandlingen er trygg og individualisert og egner seg for pasienter i alle aldre.

Osteopaten vil sammen med deg lage en plan for dine behandlinger, hva du kan forvente og hva du selv må ta ansvar for.

Hva kan du forvente når du kommer til en osteopat?

Første time vil inneholde en samtale, undersøkelse og behandling.

1. Grundig samtale

En osteopat starter alltid med en samtale om deg, og en grundig gjennomgang av din sykehistorie. Din generelle helse og hverdag vil være viktig for å få mer informasjon om deg som person, for å få et bedre helhetsinntrykk. Det er da ofte enklere å kunne kartlegge hva kroppen din har, og er igjennom. Undersøkelsen og behandlingen vil da kunne bli mer spisset mot akkurat deg. Alle medlemmer av Norsk Osteopatforbund er lovpålagt taushetsplikt og journalføring.

2. Undersøkelse

Før selve undersøkelsen kan det hende du blir bedt om å ta av deg til undertøy/shorts, det vil da være lettere å observere hvordan du belaster hele kroppen.

Vi starter alltid med en ortopedisk undersøkelse, dette gjør vi for å forsikre oss om at det ikke foreligger alvorlige underliggende sykdommer. Hvis det skulle være grunn til mistanke om underliggende sykdom henviser vi deg til spesialist for videre utredning. Vi gjennomføre så en osteopatisk undersøkelse, hvor vi finner frem til eventuelle forandringer i kroppen, og vurderer om det finnes en sammenheng mellom dette og de plagene du kommer med.

3. Helhetlig behandling

Din osteopat vil behandle deg med hensyn til dine individuelle behov. Kroppen jobber sammen som én enhet, og tilstander andre steder i kroppen kan ofte ha sammenheng med dine smerter og plager. Det er derfor vår jobb å finne denne sammenhengen, behandle deg og være din individuelle problemløser. Det er osteopati.

Etter behandling er det noen pasienter som opplever noe ubehag i området det er jobbet med, og noen føler seg mer trøtt. Dette er helt normalt ved manuell behandling. Vanligvis roer dette seg ned etter 24-48 timer.

Hva kan en osteopat hjelpe deg med?

  • Nakkesmerter
  • Ryggsmerter
  • Skulder, albue, og håndledd- plager
  • Kne, ankel og fot – problematikk
  • Stivhet
  • Hodepine
  • Svimmelhet og balanseproblemer
  • Fordøyelsesplager
  • Bekkensmerte
  • med mer

Vi veileder og gir råd om trening ved behov.

Les mer om osteopati HER

Ta kontakt for timebestilling eller en uforpliktende samtale.

Tlf: 22951114

Online booking HER 

ÅPNINGSTIDER

Man - Tor: 8:00 - 20:00
Fredag: 8:00 - 19:30
Helg: Tlf 45 10 11 11

Kom innom oss i
Moldegata 9,
0445 Oslo

Telefon: 22 95 11 14

Besøk oss på Facebook

Anmeldelser