22 / 100

Velkommen til Din Helse Bjølsen

En moderne tverrfaglig klinikk med fysioterapi, kiropraktikk, osteopati, lege, ultralydundersøkelser og trykkbølgebehandling

Kiropraktorvakt – Åpen hele året

✆ 22 95 11 14 

 

Smittevern

For å ivareta tryggheten til både deg og våre behandlere, har vi innført en rekke smitteverntiltak på vår klinikk. Her skal du føle deg trygg. 

Hvordan kan vi hjelpe deg? 

Noen av våre hovedområder

DHB - NY 1

RYGG- OG NAKKESMERTER

DHB - NY 2

PROLAPSER

DHB - NY 3

MIGRENE OG HODEPINE

DHB - NY 4

SVIMMELHET

DHB - NY 5

BEKKENLØSNING

DHB - NY 6

SMERTER UNDER FOTEN

DHB - NY 7

SMERTER I ALBUEN

Behandling prolaps

Prolapser

Prolaps er svært ubehagelig og kan gi store smerter. Ved mistanke om prolaps anbefaler vi deg å oppsøke hjelp tidlig. Rask hjelp bidrar til å unngå og minke fremtidige smerter. Målet med behandlingen er å dempe betennelse, lindre smerte og forhindre ytterligere skade.

Prolaps i nakken       Prolaps i ryggen

Svimmelhet

Svimmelhet er et symptom, og ikke en sykdom i seg selv. Det kan være skremmende å oppleve svimmelhet, men det er svært sjeldent et tegn på alvorlig underliggende sykdom. Vi tilbyr akutte svimmelhetsutredninger innenfor 24 timer, da det har viste seg at at rask behandling minker faren for langvarig plage eller utvikling av kronisk svimmelhet.

Årsak til svimmelhet      Krystallsyke

Behandling prolaps
Behandling prolaps

Hodepine

Hodepine har mange og sammensatte årsaker, og er en av våre aller vanligste plager. Vondt i hodet skyldes sjelden underliggende alvorlig sykdom, men kraftig og vedvarende hodepiner skal alltid tas på alvor. Dette gjelder spesielt for barn og hos personer som plutselig eller gradvis får hodeverk uten å ha vært plaget tidligere. På klinikken har vi lang erfaring med bhandling av hodepine. 

Hodepine    Spenningshodepine   

Migrene   Cervikogen hodepine

Aktuelle artikler

Behandling rygg

Hva gjør en osteopat?

En osteopat behandler primært problematikk relatert til muskel- og skjelettsystemet. Vi har en helhetlig tankegang, dette betyr at vi ønsker å se hele kroppen sammensatt, som én fungerende enhet.

Behandling fot

Smerter i akilles

Har du problemer med din akilles? Nettopp fått det eller hatt det i åresvis? Vær obs på at problemet ofte ikke forsvinner uten tiltak, og kan gradvis bli forverret med tiden.

Kiropraktor Oslo

Hva er knekkelyden?

Mange lurer på hva knekkelyden i ledd er når en kiropraktor knekker opp ryggraden. Det er selvsagt ikke benene som brekker. Klikk deg inn for å lese om de ulike lydene og «selvknekking».

Klikk for å lese

Hva gjør er kiropraktor?

Som kiropraktor kan vi hjelpe deg hvis uhellet skulle være ute og du akutt får vondt i feks. ryggen, bekkenet eller nakken. Kiropraktorer kan også hjelpe deg med problemer du har hatt over en lengre periode, og vi kan hjelpe deg med hodepine og migrene. Akutte smerter kan oppstå når du er på shoppingtur i Oslo, eller på fisketur i skogen, om du er gammel eller ung. Slike problemer og plager kan skje oss alle.

Ryggen kan plutselig slå seg vrang, og du står der i en veldig unaturlig vinkel mens smertene skyter oppover gjennom ryggen. Dersom du har opplevd det, vet du hvor vondt det er. Har du ikke opplevd det, så har du vært heldigere enn du kanskje er klar over. Dersom du er i den første gruppen har du muligens fått hjelp av en kiropraktor – men hva gjør egentlig kiropraktorene på klinikken vår?  Og hva kan vi hjelpe deg med?

Hva vi kan hjelpe deg med

I tillegg til å behandle ryggsmerter (som er det første mange forbinder med en kiropraktor), har våre kiropraktorer spesialutdanning i å behandle veldig mange andre plager og lidelser. Her kan vi nevne plager som hodepine, nakkeplager, brystsmerter, skuldersmerter, svimmelhet og migrene. Vi kan behandle et utrolig variert symptombilde. I tillegg til behandling er også diagnostikk og forebygging av plager i disse områdene en viktig del av vårt arbeidsområde. Vi har drevet i årevis med forebyggende behandling, og det er utrolig hvor mange smerter og plager pasienter kan unngå med riktig forebygging. Vår kiropraktor Toralf Thomassen er i tillegg utdannet fysioterapeut, og er en av få i landet med begge disse utdannelsene. Han kan derfor gi en meget helhetlig vurdering og behandling.

Kiropraktorer kan

 • Behandle pasienter med refusjon fra folketrygden (uten henvisning fra lege)
 • Henvise til legespesialist
 • Sykemelde pasienter i inntil 12 uker

Hvordan kan en typisk behandling hos en kiropraktor foregå?

Det første våre kiropraktorer er opptatte av er å finne ut hvor problemet ditt sitter, og hvordan det skal behandles på best mulig måte. Med andre ord, stille en diagnose. Dette kan for eksempel skje ved at du forteller fritt om hvordan du opplever problemet, beskriver smerten, i hvilke situasjoner smerten oppstår, din arbeidssituasjon, andre sykdommer osv. Med utgangspunkt i dette vil våre behandlere stille spørsmål for å få et best mulig bilde og forståelse av dine plager. Kiropraktoren vil også bruke andre undersøkelsesmetoder som ortopediske og nevrologiske tester, undersøkelser med hender (palpasjon) osv. På denne måten finner våre kiropraktorer ut hvordan de på best måte vil behandle deg og hjelpe deg videre.

Dersom kiropraktoren finner det nødvendig vil du henvises videre, og eventuelt sendes til andre undersøkelser som CT, MR, røntgen o.l. Dette gjøres da for å være helt sikker på at riktig diagnose blir stilt, og ikke minst for å sikre at riktig behandling blir iverksatt.

Ulike behandlingsmetoder

Ulike behandlingsmetoder hos en kiropraktor

Når diagnosen er stilt er det klart for behandling. Kiropraktorene våre bruker mange forskjellige behandlingsmetoder, både hver for seg og i en kombinasjon. De fleste av metodene utføres manuelt med hendene. Den mest kjente metoden er nok metoden som heter “spinal manipulasjon”, som gir den karakteristiske “knekkelyden”. Dette er en metode som beveger leddene lenger enn bevegelsesområdet som er normalt, uten å skade leddet. Knekkelyden man ofte hører er ikke ledd eller knokler som slår mot hverandre, men rett og slett luftbobler.

Andre metoder våre kiropraktorer benytter er bl.a. massasje av muskler og sener, stimulering, samt trening og øvelser. Dette kan både være øvelser du skal gjennomføre selv hjemme etter veiledning, og spesialtrening som består av øvelser du utfører under behandlingen sammen med kiropraktor. Særlig for pasienter med langvarige smerter i nakke og rygg har denne spesialtreningen vist seg å være svært effektiv.

Trening og øvelser hjelper deg både med å bli kvitt dine problemer og lidelser raskest mulig, men ikke minst også med å ta vare på helsen din og unngå smertene også når behandlingen hos din kiropraktor er over. Nettopp av den grunn er forebygging også en viktig del av arbeidet til en kiropraktor. Noen ganger kan lidelser og problemer være relatert til arbeidet ditt, og i slike tilfeller er det kanskje mulig å utføre arbeidet på en annen måte. Andre ganger kan det være nyttig for deg med noen hjelpemidler som løser problemene dine. Dette kan for eksempel være en annen type stol. Her er det mye som kan være aktuelt både som roten til og løsningen på dine problemer. Med kiropraktorens kunnskap og din livserfaring kan dere sammen forebygge fremtidige plager og lidelser.

Vår filosofi på klinikken er at vi alltid skal velge å gjøre deg frisk og smertefri på den mest naturlige og minst invasive måten. Når du får resultater av denne typen behandling, er alltid resultatet godt.

Har du henvisning?

Hvis du har henvisning fra lege til fysioterapeut, har du to valg:

 • Du kan ringe til en fysioterapeut med driftstilskudd i nærmiljøet der du bor. Du betaler egenandel som er i overkant av 220 kr på disse stedene. Dersom du har frikort (type 2 – ikke samme som hos lege eller for medisiner) betaler du ingenting.
  Enkelte lidelser og aldersgrupper har krav på gratis fysioterapi gjennom kommunen. Disse finner du her.
  Ventetiden hos kommunale fysioterapeuter med driftstilskudd er forholdsvis lang. 6-8 uker er ikke uvanlig.
 • Dersom du ikke ønsker å vente kan du få time på Din Helse Bjølsen samme dag.
  Prisforskjellen for en vanlig konsultasjon er mellom 250 og 350 kroner. Da betaler man litt mer, men får god hjelp med én gang.
  NB! Trykkbølgebehandling som vi har ved klinikken er ikke dekket på noen kommunale fysioterapisteder, derfor er det svært få som tilbyr dette, og det vil uansett ha samme pris kommunalt som privat.

Dersom du vil bestille time hos oss, ring oss på 22 95 11 14 eller benytt vår Online booking

Hva kunder sier om oss

«Byens beste kiropraktor!

Man får raskt time, god service og optimal behandling.

Toralf er en erfaren, kunnskapsrik og utrolig dyktig terapaut – anbefales på det sterkeste!”

– Kristin Holte, Crossfitutøver

«Jeg har slitt med skuldersmerter ved trening i flere år og har prøvd mange ulike behandlinger. Etter noen få behandlinger og gode råd fra Toralf er smertene helt borte. Går nå jevnlig til behandling og har holdt meg helt skadefri det siste året.

Får raskt time og bra service.»

– Mari Waagan

«Gode dyktige folk, jeg har blitt godt fulgt opp ved skader siden august. De har flotte lokaler. Bra pris og kvalitet. Kommer tilbake igjen.»

– Amalie G. Østby

Tverrfaglig klinikk i Oslo

Vi er en privatklinikk som lever av våre gode resultater. Håper du også blir en fornøyd kunde – som vil anbefale Din Helse Bjølsen videre.

Behandlere hos oss er primærkontakter med selvstendig behandleransvar på lik linje med leger og tannleger. Vi har lagt opp praksis slik at vi ikke har ventelister på hverken kiropraktikk, fysioterapi, osteopati eller akupunktur. Du kan komme direkte til fysioterapi uten henvisning til lege, da fysioterapi ved klinikken er helprivat.

Din Helse Bjølsen - Tverrfaglig klinikk

Helseforsikring

Les mer om helseforsikring her.

helseforsikring i oslo