Trykkbølgebehandling i Oslo

På Din Helse Bjølsen tilbyr vi trykkbølgebehandling. Trykkbølge har vært en effektiv behandling mot mange typer senebetennelser de seneste årene. Det nye med apparatene vi bruker, er at de har mer effekt og mindre ubehag  når trykkbølgebehandlingen utføres

På det ortopediske markedet​ så er​ trykkbølgebehandling i dag en av de mest effektive og hurtigst voksende​, og det brukes i økende grad på hud (cellulitter) samt hos veterinærer. ​Man benytter seg av kroppens egne tilhelningsevner ved å stimulerer de med sjokk​bølger ​- og man ​får noenganger en umiddelbar og langtidsvirkende positiv effekt.

​Behandlingen brukes som et alternativ til kirurgi, og er både effektiv og rask. ​Trykkbølgebehandlingen  blir ofte på vår klinikk benyttet i tillegg til andre behandlinger som leddmanipulasjon av kiropraktor​. Først skal vevet brytes opp, deretter tilheles. Ta kontakt med kiropraktor Parham,  Grimsrud eller Thomassen for en undersøkelse.

Trykkbølgebehandling pris

Trykkbølgebehandling i Oslo har typisk en egenandel mellom 6 og 800 kr. På vår klinikk koster det 690 kroner for en kiropraktortime med trykkbølge.  På disse timene har vi 15 – 20 minutter og dette er nok til at vi som regel masse annet enn bare trykkbølger . Selve trykkbølgebehandlingen tar ca 2 minutter og kroppsdelen som behandles vil motta 2000 slag i dette tidsrommet. Om det er flere enn ett område som skal behandles kommer det et tillegg på 200 kr. Det finnes i dag (2020) ingen refusjonsordning fra NAV på behandlingsformen.

 

Trykkbølgebehandling og forskning

Trykkbølgebehandling, trykkbølgeterapi- eller sjokkbølgeterapi er synonymer på norsk. Vår distributør fysiopartner skriver følgende om behandlingsformen: «Trykk-/sjokkbølgebehandling er en behandlingsmetode primært innen fysikalsk medisin, som har vist å ha meget god effekt på en lang rekke kroniske tilstander, som tradisjonelt har vært vanskelig å behandle.

Behandlingen består av å tilføre det skadde området høyenergiske bølger. Disse bølgene er enten radierende trykkbølger eller fokuserende sjokkbølger. Bølgene forårsaker mikroskopiske skader til det skadete vevet – noe som stimulerer tilhelingsprosessen.

Kroniske tilstander, som ikke er blitt bra fra andre type behandlinger, viser å ha en suksessrate på 80-95% på denne behandlingen. Dette viser dokumenterte studier fra hele verden.»

Selv om studiene har gode tall, er nok sannheten litt mer nøktern. Trykkbølgebehandling og forskning er ikke så godt dokumentert og det har heller ikke blitt påvist like god effekt.

Vår erfaring er at ca halvparten blir bedre av trykkbølgebehandling. Derfor har vi satt ett «tak» på 5 behandlinger for at du skal vise bedring. Dersom du ikke har effekt etter dette, velger vi en annen og mer effektiv behandlingsform. Vi supplerer ofte med ultralydundersøkelser. Det vil si at vi i noen tilfeller kan se på bilder at det er en fremgang, selv om dette ikke merkes i kroppen ennå. Vi supplerer og vekler mellom andre behandlingsformer  – feks graston eller ims behandling.

Trykkbølgebehandling

Trykkbølgebehandling av tennsialbue

Trykkbølgebehandling

Er du pasient som ønsker en rask og effektiv behandling kan du se av listen under hva vi behandler med trykkbølger

Muskulære og ortopediske lidelser og symptomer:

Ulike kneskader som

Fotskader

 • Plantar fascitis, hælspore, plantar fascitt

Trykkbølgebehandling er i tillegg effektivt mot

 • Muskulære triggerpunker (myofacielle triggerpunkter)
 • Myoser
 • Etter benbrudd for å hjelpe frakturtilhelingen

Kosmetiske behandlinger

Dermatologi / cellulittbehandling

Trykkbølgebehandling og sjokkbølgebehandling er i Norge FDA godkjent. Svært få andre behandlinger har en slik godkjennelse. Trykkbølgene virker ved at de bryter opp bindevevet mellom fettcellene slik at disse faller på plass slik de skal gjennom huden. Samtidig øker trykkbølgene hudens elastisitet og blodgjennomstrømning blir markert økt ved trykkbølgebehandling (sjokkbølgebehandling)

Vi har ikke lenger trykkbølgebehandling mot cellulitter på vår klinikk da dette ikke er i vår gate behandlingsmessig. Dersom du ønsker vektreduksjon eller ønsker bli kvitt cellulitter anbefaler vi en annen behandlingsform ved en annen klinikk som er spesialisert mot kosmetisk skjønnhet. Du finner dem her: Cellulittbehandling 

 

Et godt resultat oppnås etter minimum 6 behandlinger. For å vedlikeholde et godt resultat bør man spise en sunn og balansert kost, samt trene regelmessig. Vi anbefaler også en vedlikeholdsbehandling årlig.

Apparatene som blir benyttet er stort sett de samme som benyttes under smertebehandling.

De typiske behandlingsområdene for AWT®

 • Cellulitter
 • Body-shaping, Kjærlighetshåndtak, slapp hud på overarmene
 • Arrvev, eks. etter fettsuging
 • Strekkmerker
 • Spider veins

 

Hvor lang tid tar behandlingen?

Trykkbølgebehandling utføres som regel ved at man før 2-3 behandlinger initiellt for å måle effekt. Hvis behandlingen virker, gis det som regel 3 behandlinger til, eller det som er nødvendig for å bli helt kvitt symptomene man har. Dette gjelder betennelser og andre smertetilstander. Trykkbølgebehandlingen tar alt fra 5- 15 minutter.

For trykkbølgebehandling av appelsinhud og cellulitter er behandlingen 20 minutter. Den skal utføres 8-10 ganger initiellt- men noen ganger trengs opptil 20 behandlinger. Behandlingen avsluttes når ønsket resultat er oppnådd. Fordelen ved trykkbølgebehandling er ikke større enn ved andre lignende terapier, og er mindre kostnadseffektiv enn feks cellulittmassasje.

Vår distributør Fysiopartner skriver følgende om fordeler ved trykkbølgebehandlingen

 • Behandlingen kan gjennomføres uten medisinering (smertestillende/ betennelsesdempende medikamenter)
 • Behandlingen kan erstatte tradisjonell behandling, som kan være mer omfattende (f.eks kirurgi) eller har flere bivirkninger
 • Behandlingstiden er meget kort og man bør kunne se en positiv effekt etter 2-4 behandlinger
 • Ingen lokalbedøvelse er nødvendig