Vi har hatt vår egen helgevaktordning på klinikken Din Helse Bjølsen siden vi startet i 2005. i Vår vakt holder åpent hele året. De fleste finner frem til oss via nettsidene til «Kiropraktor Oslo» eller Kiropraktorvakt.no.

Kiropraktorene på Din Helse Bjølsen, behandler primært pasienter som naturlig sogner til klinikken vår og som bor eller jobber i bydelene Nordre Aker, St. Hanshaugen, Sagene og Frogner og Bjerke.

Dersom du finner en ledig time i online bookingen er du velkommen til å bestille time til oss. Alle våre kiropraktorer behandler smerter i rygg, nakke, ledd og muskler. Har du vanlige leddsmerter i ryggen kan du bestille time hos hvem du vil.

Som det står på disse sidene så er all bestilling av time per telefon i helger og på helligdager. Vi møter de som trenger kiropraktor og avtaler en tid på telefonen som passer oss begge. Du når oss på telefon 22 95 11 14 mellom 0800-15 i helgene og røde dager.

Vi har også egne utredninger for følgende lidelser hos spesifikke behandlere:

Prolapser i nakke og korsrygg: Kiropraktor T. Wollkert-Thomassen

Svimmelhet / Krystallsyken: Kiropraktor T. Wollkert-Thomassen og Michael Parham

Plantar fascitt og knesmerter: Kiropraktor M. Grimsrud

Bekkenløsning og spedbarn: Osteopat Veronica Vildmyren

Ultralyddiagnostikk: Kiropraktor M. Parham og Dr. N. Wiggen

Injeksjonsbehandling: Dr. N. Wiggen

Våre kiropraktorer

Vi har nå kiropraktor Martin Grimsrud, Michael Parham og Toralf Thomassen som faste vakter. Tilsammen har vi jobbet over 20 år med rygg og nakkepasienter . Vaktordningen har gitt oss mye erfaring med akutte rygg og nakkepasienter. Har du en akutt låsning i ett ledd så er du i trygge hender hos oss.

Kiropraktor i Oslo med 365 akuttvakt 1
Kiropraktor Grimsrud


Vi har en lidenskap for å være akuttkiropraktorer, og vi oppfordrer at flere kontakter oss direkte istedetfor å gå til legevakt. Akutte muskel og leddsmerter blir ikke behandlet på legevakten.  Flere legekontor og legevakter henviser til oss direkte dersom det kun er smerter det dreier seg om. 

Vi har i den siste tiden vært i kontakt med alle legevakter i Oslo og informert om å ikke avvise personer med muskel og skjelettplager men sende dem til oss
Trenger du kiropraktor hjelp i oslo? – ta kontakt på 22 95 11 14

Kiropraktor priser

Kiropraktor priser varierer fra klinikk til klinikk. Prisnivået vårt er normalt men litt lavere sammenlignet med de store kjedene som Nemus og Klinikk for Alle. Vi har avtaler med bedrifter, idrettslag og crossfitsentre som har gir rabatterte priser for de ansatte / medlemmene.

Vi har avtale med alle forsikringsselskaper som tilbyr dekning for de ansatte. Dessuten tilbyr vi prisgaranti: dersom din jobb/bedrift har en særavtale med en annen klinikk så garanterer vi samme pris hos oss. På denne måten kan du velge vår klinikk dersom du jobber eller bor i nærheten og ønsker gå til oss. Fullstendig prisliste ligger på en egen side (se under): kiropraktor egenandel:

Kiropraktor-Oslo er samlokalisert med Din Helse Bjølsen

For å ikke skape noe forvirring så er Din Helse Bjølsen, Kiropraktor Oslo og kiropraktorvakt.no samme klinikk. Årsaken til de ulike navnene er at vi tidligere var del av en rullerende ordning for kiropraktorer som holdt vakt. Nå har vi vakt hos oss hver helg. Det var lettere for oss å beholde alle telefonnummer og nettsider slik det var, så det er forklaringen på at vi har 2 nettsider for samme sted.

Klinikken ligger helt ideelt til ved Bjølsenhallen. Trenger du en kiropraktor på Storo, Nydalen, Sagene eller Bjølsen så ligger vi midt i knutepunktet for disse områdene . Det er veldig enkelt å parkere utenfor klinikken.

Det er kommunens takster på p-plasser utenfor og et P-hus rett under lokalet vårt med 1 times gratis parkering. Det er kort gåavstand fra Nydalen T-bane stasjon, og busslinje 37 og 54 har busstopp rett ved klinikken.

Under kommer en liste over kiropraktorer i Oslo. Dersom du bor på disse stedene og ikke finner ledig kiropraktortime, ta kontakt med vår klinikk / kiropraktorvakt på telefon 22 95 11 14. NB!

Listen under er til kun til veiledning og ikke anbefalinger. Vi har ikke noe formellt samarbeide med enkeltklinikker eller kjeder. Vi tar ikke på oss ansvar for klinikkenes drift, og du vil ikke få noen form for rabatt dersom du tidligere har vært pasient hos oss

Kiropraktorklinikker og områder

Kiropraktor Røa:

Klinikk for alle Røa; Telefon 979 23 000.

Kiropraktor Storo:

Nemus Storo: Telefon: 22 02 60 90

Klinikk for alle Storo; Tlf 97 92 30 00

Kiropraktor Majorstuen

Klinikk 10A: Telefon 22 59 03 10

Klinikk for alle Majorstuen: Tlf 97 92 30 00

Kiropraktor Ullevål

Nimi Ullevål: Tel 02430 – E-post: kontaktskjema

Kiropraktor Nordstrand

Nordstrand kiropraktorklinikk: Tlf: 22 28 14 00 – E-post: post@nordstrandkiropraktorklinikk.no

Kiropraktor Stovner

Kiropraktorgruppen Stovner:  Tlf: 22 10 31 53

Våre kiropraktorers utdanning

Kiropraktor utdanning går over 5 år på universitet / høyskole og etter dette er det 1 år i turnus. For å kunne jobbe for klinikken, kreves det at vedkommende har gått på en godkjent kiropraktorutdanning. Godkjente kiropraktorutdanninger finnes i blandt annet: Danmark, Englang, Australia, USA.

Kiropraktorutdanning fra Skandinaviska Kiropraktorhöskolan i Sverige er ikke akkreditert (godkjent) av European Council on Chiropractic Education (ECCE). Utdanning herfra vil innebære at man ikke kan bli medlem av Norsk Kiropraktorforening, og heller ikke kan jobbe ved vår klinikk.

For mer om godkjente læresteder se her: European Council on Chiropractic Education


Kiropraktoren har etter 5 årig universitetsutdannelse en mastergrad. De to siste årene på studiet er dedikert muskel og skjelettlidelser med spesielt fokus på ryggens sykdommer og skader.


Etter dette kan kiropraktoren selv sette diagnose på et ryggproblem (+ andre ledd som skulder og hofte etc). En autorisert kiropraktor er en primærkontakt som fastlegen og kan derfor:

  • sykemelde
  • ta egne røntgenbilder eller henvise til røntgen
  • henvise til MR eller CT undersøkelser
  • henvise til legespesialister
  • henvise til kirurgisk vurdering.

En kiropraktor er den eneste yrkesgruppen i helsenorge hvor hele utdannelsen er fokusert mot plager i ryggsøylen og mot behandlingen av disse plagene.

Fysioterapiutdanning

En fysioterapeut har en 3 årig høyskoleutdannelse som ender i en bachelor. Fokuset er bredt, og i de nordiske land-er det fokus på sykehusfysioterapien, dvs feks hjerte og lunge pasienter og gjennopptreningen av denne pasientgruppen . Etter endt utdanning har ikke fysioterapeuten primærkontaktstatus slik at de kan sykemelde eller henvise videre. Før 2018 var de også avhengige av en henvisning fra kiropraktor/lege for å behandle pasienter under helfos takstsystem.

Etter 2018 ble reglene endret slik at personer og pasienter selv kan ta kontakt med fysioterapeut uten noen henvisning.
Det er individuelt hva slags ekstra kurser og erfaring ulike fysioterapeuter har og hvilke områder de er gode på.

Grunnutdannelsen fokuserer ikke på muskel og skjelettskader eller ryggskader, men er bred og i de nordiske land stort sett rettet mot sykehusfysioterapi. Mange spesialiserer seg mot skader og ryggproblematikk etter endt utdanning.

Vond rygg? Få diagnose hos kiropraktor!

Statistisk sett ser en kiropraktor omtrent 10 ganger så mange ryggpasienter som en fastlege over tidsspannet til en vanlig yrkeskarriere.

Å få riktig diagnose er viktig med tanke på hva du som pasient skal forholde deg til. Med dette mener vi hvilken type trening du skal gjøre og hva slags behandling som er mest effektiv.

Tilstander som vond rygg, nakkesmerter, hodepine og svimmelhet og alt annet som har med muskel og bevegelsesapparatet å gjøre – bør undersøkes og behandles hos kiropraktor eller fysioterapeut. Det er ikke nødvendig å gå via fastlegen.

Av denne grunn ble henvisningsordningen fjernet i 2016. Det vil si at du nå kan gå rett til kiropraktor eller fysioterapeut uten legehenvisning

Om Kiropraktikk: Blant folk som søker ikke -medisinsk behandling for lindring av ryggsmerter, velger de fleste kiropraktisk behandling.

Ca 10 % av befolkningen oppsøker en kiropraktor nårlig. Ca en tredjedel av pasientene oppsøker hjelp til , lindring av ryggsmerter fra forskjellige årsaker. Dette inkludert ulykker, sportsskader og muskelspenninger.

Andre klager er smerter i nakke, armer og ben og hodepine.

Hva er en kiropraktorbehandling

Kiropraktorer bruker i all hovedsak spinal manipulasjons teknikk. Teorien er at riktig justering av kroppens muskelskjelletstruktur vil gjøre det mulig for kroppen å helbrede seg selv uten kirurgi eller medisinering. Dette gjelder spesielt ryggraden selv om kiropraktorer også behandler andre ledd som skulder og hodte.

Manipulasjon brukes til å gjenopprette bevegelighet i edd som er begrenset av vevsskade forårsaket av en eller flere skader. Dette kan være etter et fall eller repetitivt stress. Et eksempel å sitte uten riktig ryggstøtte,eller på hjemmekontor i timesvis i uheldige og belastende stillinger.

Kiropraktisk behandling brukes primært som et smertelindringsalternativ for muskler, ledd, bein og bindevev, som brusk, leddbånd og sener. Det brukes noen ganger sammen med vanlig medisinsk behandling. Eksempel på dette er kortisoninjeksjoner.Initialene «DC» står det ved tittelen til mange kiroraktorer, spesielt i USA. DC står for «Doctor of Chiropractic». Utdannelsen til norske kiropraktorer er 5 år på universitet eller høyskole pluss et år turnustjeneste. Etter dette kan de søke om autorisasjon. Etter autorisering kan en kiropraktor

  • sykemelde
  • henvise til kirurgi via NAV /HELFO systemet
  • Henvise til MR og røntgen

Førstegangskonsultasjonen:

En kiropraktor tar først en medisinsk historie. Deretter utføres en fysisk undersøkelse av muskler, nervebaner og leddfunksjon. Noen ganger tas laboratorietester eller diagnostisk bildebehandling for å avgjøre om behandlingen passer for ryggsmerter.

Behandlingsplanen kan innebære en eller flere manuelle justeringer der kiropraktoren manipulerer leddene. Dette utføres ved hjelp av en kontrollert, rask impuls gjort med hendene ti behandleren. Dette gjøres for å forbedre rekkevidden og bevegelseskvaliteten i leddet. Mange kiropraktorer innlemmer også ernæringsrådgivning og trening / rehabilitering i behandlingsplanen.

Målene for kiropraktisk behandling inkluderer gjenoppretting av funksjon i ryggsøylen. I tillegg til dette legges det til rette for forebygging av skade i tillegg til lindring av smerter i ryggsøylen.

Fordelene og risikoene ved kiropraktisk behandling

Spinal manipulasjon og kiropraktisk behandling anses generelt som trygge, effektive behandlinger for akutte korsryggsmerter. Dette er typisk den typen plutselig skade som kommer etter flytting av møbler eller å ha bært noe forkjært. Akutte ryggsmerter, som er mer vanlig enn kroniske smerter, varer ikke mer enn seks uker og blir vanligvis bedre uten behandling

Forskning har vist at kiropraktisk behandling er nyttig i behandling av nakkesmerter og hodepine. I tillegg kan slitasjegikt og fibromyalgi svare på det moderate trykket som brukes både av kiropraktorer og utøvere av dypvevsmassasje.

FAQ


Kiropraktor eller fysioterapeut, hvem bør jeg gå til?

har du fått akutt og plutselig vondt, prøv en kiropraktor

Kan en kiropraktor hjelpe meg med en muskel?

et ledd som er skadet, vil alltid påvirke muskulaturen i området (kramper) akkurat som en skadet muskel vil påvirke leddene den virker over. Hos oss har også alle kiropraktorene behandlingsteknikker som er rettet mot muskulære problemer som trykkbølgebehandling og dry needling.

Når bør man gå til kiropraktor, og når bør man oppsøke fysioterapeut? 

Har du fått et akutt oppstått problem som sitter i rygg eller nakke er det en kiropraktor du bør kontakte