Tennisalbue

Tennisalbue (epikondylitt) er en tilstand som ofte forårsakes av overforbruk av muskler i armen. Ved tennisalbue kjenner du sterke smerter på utsiden av overarmen nær albuen. Navnet kommer av at over 50% av tennisspillere rammes av tennisalbue i løpet av karrieren. Golfalbue er et uttrykk som beskriver en lignende plage der smertene er lokalisert på innsiden av albuen. Vi bruker ofte begrepet musearm for begge disse tilstandene.

Tennisalbue er veldig vanlig blant idrettsutøvere. Ved langvarig og repeterende overforbruk av over- og underarm skades senene som fester musklene til albuen. Disse små skadene antas å være årsaken til smertene som oppleves i forbindelse med en tennisalbue. De fleste som utvikler tennisalbue er i aldersgruppen 30-50 år.

Symptomer på tennisalbue

Symptomer for tennisalbue starter som svake smerter som utvikler seg gradvis. Det er sjelden en bestemt skade som utløser disse smertene.

Typiske symptomer:

 • Smerten i albuen øker langsomt i styrke
 • Smerten forverres ved bruk av hånden eller håndleddet
 • Svakt håndgrep

Ved bruk av underarmen forverres symptomene som f.eks. ved å holde en racket, ta noen i hånden eller bruke en skiftenøkkel.

Behandling av tennisalbue

Når det gjelder behandling av tennisalbue er første steg å hvile. Dette innebærer ingen form for idrett eller tunge aktiviteter på flere uker. Det er alltid viktig å oppsøke behandling dersom du mistenker at du har tennisalbue, da tilstanden lett kan bli kronisk om den forblir ubehandlet.

Behandling hos kiropraktor eller fysioterapeut fokuserer på lindring av smerter og leging av skadet muskelvev. Deretter legges fokus på normalisering av bevegelse i albue og håndledd. De aller fleste  opplever gode resultater av denne typen behandling, og behøver ikke kirurgiske inngrep.

I noen tilfeller kan andre årsaker ligge bak smertene dine, som leddgikt, skiveutglidning i nakken eller nerveskade på grunn av trykk. Våre kiropraktorer vil anbefale og henvise til ytterligere tester som røntgen, MR eller EMG dersom de mistenker slike andre eventuelle årsaker for smertene dine.

Eller ring 22 95 11 14

FORNØYDE KLIENTER | Kommentarer lagt igjen på Google:

 • review rating 5  Highly recommend it! I had the best treatment with rapids results to my lower back issue! Toralf was also very kind to take my first visit on a sunday when i was in much pain which is very difficult to find a place like that open here in Oslo! When i have some muscle or back issue again i know straight were to go! They are experts! Thank you for the service 🙂

  thumb Debora Hammerstad
  9/24/2016

  review rating 5  Fått god og effektiv behandling av "crossfit-skuldre" hos Thoralf og en kneplage (som legebesøk og MR ikke ville gi noe svar på) hos Martin. Dette er folk som virkelig kan faget sitt og vil pasientens beste. Også er de veldig hyggelige 🙂

  thumb Kjersti Skarvang Olsen
  1/10/2019

  review rating 5  Great place, very attentive specialists who know their craft well. Going here on the regular basis and they understand how to help with my training regimen and ease the pain linked to back injuries and overall muscle and skeleton problems. Highly recommend!

  thumb Ksenia Ustrimova
  3/06/2019
 • review rating 5  Vært hos mange kiropraktorer og fysioterapeuter de siste årene, men det er ingen som er like flink som Toralf Thomassen hos Din Helse Bjølsen. Få som er like god menneskekjenner som Toralf og får deg til å slappe av - selv med smerter. Han lytter, er faglig dyktig, kunnskapsrik og tilpasser behandlingen etter hver enkelt pasient. Jeg har også kombinert behandlingen hos kiropraktor med behandling hos osteopat Marielle, som også er veldig dyktig i jobben sin. Hos Din Helse Bjølsen får man den hjelpen man trenger.

  thumb Karoline Sandvik Hernar
  12/11/2018

  review rating 5  Hos Din Helse Bjølsen jobber det hyggelige og dyktige folk som både er flinke i faget sitt og er gode på kunderelasjoner. Jeg får alltid time på kort varsel, og alltid god behandling og oppfølging når jeg er der. Anbefaler dem til alle jeg kjenner. Stedet ligger sentralt på Bjølsen med gode bussforbindelser og parkeringsmuligheter.

  thumb Kathrine
  1/16/2019

Se flere anmeldelser her

ÅPNINGSTIDER

Man - Tor: 8:00 - 20:00
Fredag: 8:00 - 19:30
Helg: Tlf 45 10 11 11

Kom innom oss i
Moldegata 9,
0445 Oslo

Telefon: 22 95 11 14

Besøk oss på Facebook

Anmeldelser