81 / 100

Dry needling – IMS

Dry needling, ims og tørrnålsbehandling er synonymer på stor sett samme behandling. I dette innlegget forteller vi om hva behandlingen er og hvordan den fungerer. 

IMS og dry needling

Disse ordene er synonymer. Ims og dry needling er basert på vestlig medisin og filosofi.  Teorien tas fra  anatomiske og nevrofysiologiske prinsipp i skolemedisinen.  Denne behandlingen utføres av  kiropraktorer, fysioterapeuter eller osteopater. Ved å bruke nåler kommer man lettere inn i dypet på muskulaturen og dens triggerpunkter. Dype triggerpunkter man ikke kan nå med triggerpunktsmassasje da det blir for dypt og smertefullt.

 Dry needling erfaringer

Erfaringen med triggerpunktbehandling med tørrnåler er at behandlingen ofte er like effektiv som feks injeksjon av kortison og andre preparater. Selve bakgrunnen til opprinnelsen av behandlingen er at selve nålestikket ble funnet å være den viktige delen av en behandling, ikke preparatet som sprøytes inn. Derav navnet «tørr» nål.

 

Dry needling bivirkninger

Da det ikke er noe legemiddel eller annet som sprøytes inn i kroppen, men selve nålestikket som løsner opp muskelknuten og skaper mer blodtilførsel til området som behandles, er bivirkningene som regel små og alltid forbigående. Det er ofte pasienter har en bivirkning av en lett forbigående stølhet i muskulaturen som er behandlet. Som regel gir slike dry needling bivirkninger seg over natten. I noen sjeldne tilfeller varer stølheten opptil en uke. Dersom pasienter er støl i lengre tid enn en uke etter behandling ser vi på dette som en kontraindikasjon til behandlingen. 

Effekten av ims behandling

I følge teorien bak ims er er effekten av behandlingen

*  Refleksiv avslappelse og forlengelse av stramme muskler

*  Bedre tilhelning av skadet vev

*  gjenoppretting av normal nervefunksjon

Ims behandling i Oslo på Din Helse Bjølsen

For kort og stram muskulatur, og leddlåsninger fører til dårlige bevegelsesmønstre, dårlig holdning og smerte. IMS kan brukes til å frigjøre spesifikke stramme muskelbånd som holder  deler av kroppen i dårlig forfatning. Den brukes sammen med manuellterapi  (som kiropraktorbehandling) og bevegelsestrening for å gjenopprette bedre holdning og bevegelsesmønster. Dette fører igjen til at du blir kvitt smertene.

Vi bruker også IMS til å behandle en kronisk smertefulle muskler. Et eksempel er behandling av en musearm eller tennisalbue: nålene brukes til å musklene i underarmen som forårsaker smerte og som trekker i den betente senen.

For å sikre en varig effekt fra IMS, vil fysioterapeuten eller kiropraktoren gi deg øvelser for å opprettholde muskellengden og sørge for at muskulaturen ikke kramper seg igjen. Det er ikke uvanlig å oppleve smerter i de behandlede musklene i noen timer etter behandlingen. Lett massasje eller varme vil letter på stølheten du kan føle . Resultatet av behandlingen etter at stølheten har gitt seg er en økt mobilitete i muskler og ledd. De fleste terapeutene hos oss gir tørrnålsbehandling. Ta kontakt med klinikken om du lurer på mer.ims og dry needling på ryggen til en ung kvinne

ÅPNINGSTIDER

Man - Tor: 8:00 - 20:00
Fredag: 8:00 - 19:30
Helg: Tlf 45 10 11 11

Kom innom oss i
Moldegata 9,
0445 Oslo
Telefon: 22 95 11 14

Anmeldelser