Artrose kne: Behandling og årsaker

Artrose i kne er synonymt med slitasjegikt. Dette rammer kneleddet og er en vanlig årsak for smerte hos eldre eller tidligere idrettsutøvere. Den beskyttende leddbrusken slites bort og dette fører til leddbetennelse. Betydelig flere kvinner enn menn rammes av artrose.

Symptomer på artrose i kneet

Artrose, også kjent som slitasjegikt, er en vanlig form for leddsykdom som spesielt påvirker leddbrusken i kroppen. Det vanligste symptomet på artrose er smerte i kneleddet etter mye bruk. Smertene øker gjerne utover dagen. Hevelse, varme og knirking i kneleddene er også vanlige symptomer.

Svært fremskreden artrose gir smerter selv om man holder seg i ro. Når det kommer til artrose i kneet, er det viktig å forstå både symptomer og årsaker, som vil drøftes i dette innlegget.

Det er viktig å merke seg at selv om artrose ikke kan helbredes, kan symptomene ofte lindres og utviklingen stoppes med riktig behandling og livsstilsendringer.

Dette kan inkludere smertelindrende medisiner (periodevis), fysioterapi, kiropraktorbehandling, vektkontroll, injeksjonsbehandling og eventuelt kirurgi i mer alvorlige tilfeller.

Ta kontakt med oss for en nøyaktig diagnose og en tilpasset behandlingsplan. Vi tilbyr en helhetlig tilnærming som dekker alt fra A til Å – fra grundig utredning til et omfattende spekter av behandlingsmuligheter, inkludert injeksjoner, fysioterapi, kiropraktorbehandling, og osteopati.

Vi har også betydelig erfaring, utfører egne ultralydbilder og kan henvise deg til avanserte diagnostiske verktøy som MR og røntgen, samt kirurgisk vurdering, enten via privat eller offentlig helsetjeneste. Har du spørsmål så vennligst bruk vårt kontaktskjema

FORNØYDE KLIENTER | Kommentarer lagt igjen på Google:

 • Toralf is an excellent chiropractor. He’s been helping me a lot with a shoulder and ankle injury I got. I also train crossfit almost everyday so I try to visit him every 3-4 weeks to keep my body injury free. I really recommend him 🙂

  alba rodriguez ruiz Avatar alba rodriguez ruiz

  Kommet innom her med store korsrygg smerter i starten, etter noen runder og vedlikehold her så har jeg stor tro på at ryggen er helt fin. Ikke merka noe på 2år. Tusen takk for hjelpen!

  Håkon Andreassen Avatar Håkon Andreassen

  Full pott . Utrolig flink kiropraktor. Fikset rygg,nakke,og skulder. Fikk 3 gode tøy og strekk øvelser. Veldig forståelsesfull masse gode råd. Anbefaler dette stedet.. ingenting å klage på

  Aleksander scosa Avatar Aleksander scosa
 • Kjapp hjelp, og etterfølgende grundig behandling. Jeg følte meg bedre allerede etter noen få ganger, og lærte mye om meg selv og hvor vondt ryggen min kan gjøre, og ikke minst hvor mye fortere smertene går over med litt hjelp.

  Linda Wollkert Avatar Linda Wollkert

  For meg har Din helse på Bjølsen vært en viktig del av min livskvalitet i hverdagen. Jeg begynte der da det åpnet for mange år siden, og kunne ikke tenke meg å bytte til et annet sted. Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har kommet med vond hofte og rygg og gått ut smertefri med en stor takknemlighet over at det finnes så bra behandlere der. På Din helse på Bjølsen har de kompetanse på det meste. Ulike behandlings metoder for de meste av vondter i kroppen. Du blir møtt med respekt og behandlere som lytter til hva du har å si, og som tar deg på alvor. Og ikke minst er de super hyggelige der oppe. Så ta deg en tur ! Du vil ikke angre?

  ninapapermoondesign Avatar ninapapermoondesign

  Får god hjelp hos svært dyktig kiropraktor! Vil på det varmeste anbefale både Toralf Tomassen og «din helse Bjølsen»?

  Maren Dyrhaug Avatar Maren Dyrhaug

 

Symptomer på artrose i kneet:

 1. Smerter ved bevegelse: Smerte er det mest fremtredende symptomet ved artrose. Den oppstår vanligvis etter aktivitet eller belastning av kneleddet. Smerten kan variere fra mild til alvorlig, og den forverres gjerne utover dagen når leddet har vært i bruk.
 2. Begrenset bevegelighet: Artrose kan føre til at kneet mister noe av sin naturlige bevegelighet. Dette kan gjøre det vanskelig å bøye, strekke eller rotere kneet som før.
 3. Hevelse, betennelse og ømhet: Kneleddet kan bli betent og hovne opp på grunn av irritasjon forårsaket av artrosen. Dette kan føre til ømhet rundt kneet og gi en følelse av varme i området.
 4. Misdannelse i kneet: Et fremskredent stadium av artrose kan føre til strukturelle endringer i kneet. Dette kan inkludere knokkelvekster (osteofytter) rundt leddet og deformiteter i kneleddet som kan være synlige eller føltes som ujevnheter.

Årsaker til artrose i kneet:

Årsakene til artrose i kneet kan variere, men det er flere faktorer som kan øke risikoen for å utvikle denne tilstanden:

 1. Alder: Risikoen for slitasjeskader på brusken øker med alderen. Eldre personer er mer utsatt for å utvikle knerartrose (og alle andre typer artrose)
 2. Tidligere skader: Skader på kneleddet, som brudd, ligamentskader eller meniskskader, kan øke risikoen for artrose senere i livet.
 3. Genetikk: Noen mennesker har en genetisk disposisjon for å utvikle tilstanden, spesielt hvis det er en familiehistorikk.
 4. Overvekt: Overflødig kroppsvekt legger ekstra belastning på kneleddet, noe som kan øke risikoen
 5. Manglende fysisk aktivitet: Mangel på regelmessig trening kan svekke musklene rundt kneet og bidra til utviklingen av artrose.
 6. Arbeidsrelaterte faktorer: Noen yrker som innebærer mye knestående eller tung løfting kan øke risikoen for slitasje på leddbrusken
 7. Andre medisinske tilstander: Visse medisinske tilstander, som revmatoid artritt eller metabolske sykdommer, kan også øke risikoen for artrose.

artrose kne ser på ultralyd

Risikofaktorer

Det er oftest personer over 50 år som rammes av artrose i kneet. Det kommer ofte av naturlig aldring, da aldring øker vannmengden i leddbrusken og sammensetningen av protein brytes ned.

Med tiden forringes brusken, og i langt fremskreden artrose forsvinner leddbrusken helt mellom bena i kneleddet. Tap av leddbrusken gjør at knoklene gnisser mot hverandre. Dette fører til smerte og begrenset bevegelighet.

Risikofaktorer som kan spille inn på artrose:

 • Arv
 • Overvekt
 • Tidligere skade i kneet
 • Belastende arbeid
 • Sykdom eller betennelse

Behandling av artrose i kneet

Diagnostisering av artrose i kneet gjøres ofte ved bruk av røntgenbilder eller ultralydundersøkelse. Vi vil rutinemessig be om blodprøver for å utelukke andre sykdommer.

Vår erfaring er at mange pasienter opplever god effekt av å gå ned i vekt, samt å redusere aktiviteter som legger stor vekt på kneleddet.

Behandling på vår klinikk tar utgangspunkt i smertelindring og øking av bevegelse i kneet ved bruk av kiropraktor og fysioterapibehandling. Dette kan innebære spesielle øvelser som styrker musklene, trykkbølgebehandling og dry needling. På denne måten kan din livskvalitet forbedres med tanke på plager og smerter fra kneet.

Vi er eksperter på kneproblemer og har god erfaring med behandling av artrose i kneet. Dersom all type behandling er ineffektiv har vi nå også muligheten til å prøve injeksjon med hyaluronsyre. 

https://kiropraktor-oslo.no/hyaluronsyre-artrose-og-leddbehandling/

 

Hyaluronsyrebehandling, også kjent som viskositetsinjeksjoner eller hyaluronaninjeksjoner, er en behandlingsmetode som brukes for å lindre smerte og forbedre funksjonen til kneleddet hos personer som lider av kneartrose. Kneartrose er en vanlig tilstand der brusk i kneleddet gradvis brytes ned, noe som kan føre til smerte, hevelse og redusert bevegelighet.

Hyaluronsyre er en naturlig forekommende substans som finnes i kroppens leddvæske og brusk. Den spiller en viktig rolle i å smøre leddene og gi dem støtdempende egenskaper. Ved kneartrose reduseres mengden og kvaliteten av hyaluronsyre i leddene, noe som kan forverre symptomer.

Hyaluronsyrebehandling innebærer vanligvis en serie med injeksjoner av syntetisk hyaluronsyre direkte inn i kneleddet. Disse injeksjonene har flere formål:

 1. Smøring: Hyaluronsyren fungerer som smøremiddel i kneleddet, noe som kan redusere friksjon og smerte når leddet beveger seg.

 2. Støtdemping: Den øker viskositeten (tykkelsen) i leddvæsken, som igjen kan forbedre støtdempingen og redusere slitasje på brusken.

 3. Betennelsesdemping: Hyaluronsyre kan også ha en mild betennelsesdempende effekt, som kan hjelpe med å redusere hevelse og smerte.

Behandlingen kan administreres på en poliklinikk av en kvalifisert helsepersonell, som en ortopedisk kirurg eller revmatolog. Injeksjonene kan gjentas over en periode, vanligvis en uke til måneder avhengig av pasientens behov og respons på behandlingen.

Det er viktig å merke seg at hyaluronsyrebehandling ikke nødvendigvis er egnet for alle med kneartrose. Effektiviteten varierer fra person til person, og noen kan oppleve betydelig smertelindring, mens andre kanskje ikke merker noen forskjell. I tillegg kan det være potensielle bivirkninger og risikoer forbundet med behandlingen, som infeksjon eller allergiske reaksjoner, som pasienten bør diskutere med legen sin.

Hyaluronsyrebehandling kan være en nyttig del av en omfattende behandlingsplan for kneartrose, som også kan inkludere fysioterapi, smertestillende medisiner, vektkontroll og eventuelt kirurgi i mer alvorlige tilfeller. Pasienter bør alltid konsultere en helsepersonell for en grundig vurdering og råd om behandlingsalternativer som passer best for deres spesifikke tilstand.

Du kan lese mer om vår klinikk her: Din Helse Bjølsen

 

Bestill time

Eller ring 22 95 11 14

https://youtu.be/jXoz4CRx31U?si=Nv-NIAqN7A6QUAi1

FORNØYDE KLIENTER | Kommentarer lagt igjen på Google:

 • Gode dyktige folk, jeg har blitt godt fulgt opp ved skader siden august. De har flotte lokaler. Bra pris og kvalitet. Kommer tilbake igjen.

  Amalie G. Østby Avatar Amalie G. Østby

  Highly recommend it! I had the best treatment with rapids results to my lower back issue! Toralf was also very kind to take my first visit on a sunday when i was in much pain which is very difficult to find a place like that open here in Oslo! When i have some muscle or back issue again i know straight were to go! They are experts! Thank you for the service 🙂

  Debora Miralha Avatar Debora Miralha

  Martin (avd. Nydalen) og Michael (avd. Bjølsen) har vært til stor hjelp. Første gang jeg og leggene mine blir tatt på alvor. Føler at jeg blir sett og får den hjelpen jeg trenger! Kan ikke anbefales nok!! :))

  Ingrid Granbakken Avatar Ingrid Granbakken
 • Jeg er svært fornøyd med tilbudet jeg har fått hos Din Helse Bjølsen, og behandlingen jeg har fått har gitt god effekt. De fleste er nok som meg, og oppsøker hjelp først når smertene går utover daglig og normal funksjonsevne. Jeg skulle ha oppsøkt hjelp før, hadde jeg visst bedre. Toralf er både fysioterapeut og kiropraktor, og møter deg med kompetanse, vennlighet og interesse.

  Mai Elisabeth Hermansen Avatar Mai Elisabeth Hermansen

  Utrolig høyt kunnskapsnivå, trivelige folk og ikke minst ble jeg helt frisk etter at jeg fikk hjelp med et komplekst problem. Anbefales på det sterkeste.

  Jørn Heiersjø Avatar Jørn Heiersjø

  Vært hos mange kiropraktorer og fysioterapeuter de siste årene, men det er ingen som er like flink som Toralf Thomassen hos Din Helse Bjølsen. Få som er like god menneskekjenner som Toralf og får deg til å slappe av - selv med smerter. Han lytter, er faglig dyktig, kunnskapsrik og tilpasser behandlingen etter hver enkelt pasient. Jeg har også kombinert behandlingen hos kiropraktor med behandling hos osteopat Marielle, som også er veldig dyktig i jobben sin. Hos Din Helse Bjølsen får man den hjelpen man trenger.

  Karoline Sandvik Hernar Avatar Karoline Sandvik Hernar

Se flere anmeldelser her