Kinesiotaping

Kinesiotaping 1

Kinesiotapen ble oppfunnet i Japan på 1970’tallet av Dr. Kenzo Kase, men ble først riktig populær etter sportsfolk som David Beckham, Lance Armstrong og Mario Balotelli ble spottet med den fargerike tapen. Kinesiotaping metoden er en rehabiliterende tapingteknikk, som fasiliterer kroppens naturlige helingsprosesser. Den elastiske tapen støtter og stabiliserer muskler og ledd uten å påvirke bevegelsesutslag.

Kinesiotaping er en metode som kan benyttes innen ortopediske, nevromuskulære nevrologiske og medisinske tilstander. På bakgrunn av kliniske tester og screening appliseres tapen der det er behov og kan på denne måten stimulerer muskler til å jobber mer eller mindre. Ved å tape over de involverte musklene skapes større bevegelsesfrihet, avlastning av spente muskler og smertelindring.

Tapen sitter vanligvis på kroppen i 4-5 dager, hvilket gir deg effekt 24 timer i døgnet og ikke bare der og da. Tapen tåler vann og siden den er elastisk vil pasienten som regel ikke merke at tapen er der, hvilket adskiller seg fra bruk av vanlig sportstape, som forhindre bevegelse i muskler og ledd.

Hva kan behandles med Kinesiotaping

  • Overbelastningsskader
  • Senebetennelser
  • Akutte idrettsskader
  • Hodepine
  • Muskulære dysfunksjoner
  • Lymfødem

Tapen gir huden et løft som hjelper områdets blodsirkulasjon og gir smertelette. Det er en elastisk tape som kan øke eller tone ned spenning i muskulatur etter hvordan den legges på. Kinesiotapen vil ikke hindre deg i å bevege deg som normalt og kan sitte på i flere dager.

ÅPNINGSTIDER

Man - Tor: 8:00 - 20:00
Fredag: 8:00 - 19:30
Helg: Tlf 45 10 11 11

Kom innom oss i
Moldegata 9,
0445 Oslo

Telefon: 22 95 11 14

Besøk oss på Facebook

Anmeldelser