Er du mye plaget med hodepiner?

 

 

 

Det finnes over 200 forskjellige typer hodepiner og den vanligste formen er spenningshodepine, også kalt tensjonshodepine. Opp til 2 millioner nordmenn er plaget av hodepine, og halvparten av disse rammes av migrene.

 

Din Helse Bjølsen og Nydalen er to klinikker med lang erfaring i å håndtere hodepiner. Vi tilbyr en moderne tverrfaglig tilnærming med kiropraktikk, osteopati, og fysioterapi i Oslo. Vårt erfarne team av eksperter er dedikert til å hjelpe deg med å lindre smerte og forbedre din generelle velvære.

Uansett om du opplever spenningshodepine, migrene eller andre typer hodepine, kan vi tilby skreddersydd behandling for å håndtere dine symptomer. Besøk våre klinikker i Oslo, og la oss hjelpe deg med å få en smertefri tilværelse. Bestill time i dag og ta kontroll over din hodepine!

Smertestillende virker ikke på sikt

Smertestillende medisiner, som paracet, er en lite effektiv behandling mot hodepiner i det lange løp. Regelmessig bruk av smertestillende medisiner vil i mange tilfeller trigge nye hodepineanfall.

For å bli kvitt din plage effektivt uten medisinering er det nakken du bør fokusere mest på. Både leddene og muskulaturen rundt nakken. Det er ikke sikkert om det er bare er nakkens ledd eller musklene rundt som gir deg plagene. Mest sannsynliger er det en kombinasjon av muskler og ledd pluss en rekke andre faktorer som vi skal komme inn på.

Derfor er behandling av nakkemuskulaturen og ledd er ofte det som trengs for at hodepinene ikke blir utløst. Du kan få hjelp hos oss uansett om du sliter med gjentagende hodepine, en ny type hodepine, hodepine når du er gravid, hodepine bak øyet, hodepine i bakhodet eller av migrene. Ta kontakt med oss på 22 95 11 14 eller bruk kontaktskjemaet du finner på siden om du har ytterligere spørsmål.

Hodepiner

Forskjellige hodepiner

Det finnes ulike inndelinger av hodepine. Du kan være plaget av flere av dem. For enkelhets skyld har vi delt opp hodepiner i 3 ulike kategorier:

 1. Migene med og uten aura
 2. Spenningshodepine (muskulær type hodepine)
 3. Cervikogen hodepine (nakkehodepine)

Behandling av hodepine hos kiropraktor

Våre kiropraktorer, osteopater og fysioterapeuter har lang erfaring med å diagnostisere og behandle cervikogen hodepine, spenningshodepine og migrene.

På Din Helse Nydalen og Din Helse Bjølsen får pasienter utredning for alle faktorer som kan føre til problemer med spenningshodepine, tensjonshodepine og migrene. Dette innebærer at vi ser på nakkelåsninger/muskelspenninger, ledd og nervepåvirkning, men også utløsere som finnes i ditt daglige liv som kosthold, søvn, treningsvaner, ergonomiske forhold på jobb og hjem og ikke minst stress

Vi gir derfor råd i forhold til kosthold, livsstil og aktiviteter. I behandlingen av denne gruppen pasienter kombinerer vi kiropraktikk, fysioterapi og IMS (dry needling). I tillegg vil du motta rådgivning om hvilke medikamenter du skal prøve ut.

Vi samarbeider når nødvdendig med spesialistklinikker og leger som gir botulinum toksin injeksjoner. For noen pasientgrupper er  injeksjonsbehandling  effektivt da behandlingen fører til lammelser av musklene som produserer smerter. Dette er som regel etter at all annen konservativ behandling som kiropraktikk og fysioterapi er prøvd ut i en lengre periode.

De migrenepasietene som trenger denne behandlingen vil bli henvist til spesialist i nevrologi. Etter at alle medikamenter for migrene er utprøvd uten tilfredstillende virkning, kan du få injeksjonene på blå resept. Det er også mulig å få botulinum injeksjon på vår klinikk før et slikt medisinsk regime er utprøvd.

Kiropraktorene på vår klinikk er primærkontakter på lik linje med din fastlege. De vil henvise deg til nevrolog eller annen medisinsk spesialist dersom det er behov for det. Du trenger ingen henvisning, og vil få diagnose stilt av kiropraktoren.

Våre behandlingsmetoder for hodepine

 

Har du bare litt vondt i hodet og føler at problemet ikke er så stort bør du likevel vurdere å få en undersøkelse av nakken. Du vil få gode resultater dersom du er mottagelig for behandlingen. 

Dersom smerten din har endret seg, eller du har fått en ny type smerter eller symptomer, skal dette alltid tas på alvor. Forandring i eksisterende hodepineplager er noen ganger et faresignal. For mer om faresignaler og nakken les om farlige nakkesmerter

Farlige nakkesmerter – når nakkesmerter er symptom på underliggende sykdom

 

Undersøkelse på vår klinikk

Du vil få en grundig undersøkelse av oss. Dersom vi ser det som nødvendig vil vi rekvirere MR eller andre undersøkelser.

Over de siste 16 årene har vi behandlet mange hodepinepasienter. Vi føler oss trygge på at vi kan fortelle deg hva årsaken til dine problemer er og hvordan du kan lindre plagene. De fleste som sliter med vondt i hodet eller migrene responderer bra på konservativ behandling. Konservativ behandling betyr i denne sammenheng all behandling utenom injeksjoner eller kirurgi.

Det er dessverre ikke en felles behandling som fungerer perfekt på alle. Derfor tilpasser vi behandlingsmetoder for hver enkelt pasient. Vi svarer gjerne på spørsmål du måtte ha. Du kan bestille time via www.dhb.no eller ringe 22 95 11 14.

Årsaker til hodepine

Hodepine har mange og sammensatte årsaker, og er en av våre aller vanligste plager. Vondt i hodet skyldes sjelden underliggende alvorlig sykdom, men kraftig og vedvarende hodepiner skal alltid tas på alvor. Dette gjelder spesielt for barn og hos personer som plutselig eller gradvis får hodeverk uten å ha vært plaget tidligere.

13 årsaker til hodepine og hvordan bli kvitt den

Hvorfor får vi vondt i hodet?

Selve hjernen føler aldri smerte. Smerten kommer fra områder rundt hjernen som av en rekke årsaker føler smerte. Noen av disse kan være:

 • Spenning
 • Medikamenter
 • Dehydrering
 • Synsproblemer
 • Stress
 • Søvnmangel
 • Hoppe over et måltid
 • Røyking
 • Høy musikk
 • Sitte foran TV- eller dataskjermen over lengre perioder
 • Sterk lukt
 • Menstruasjon
 • Forandring i hormonnivåer
 • Nesetetthet

Symptomer som følger hodepine

Hodepine ledsages ofte av andre symptomer som uvelhet, kvalme, tretthet, øresus, ustøhet og konsentrasjonsvansker. Mye smerter over lang tid kan påvirke humøret; mange blir irritable, deprimerte eller tiltaksløse. Vedvarende smerter i hodet er en tilstand som sterkt påvirker livskvalitet, og det er derfor viktig å søke hjelp og få riktig behandling.

Siden medikamenter i mange tilfeller er utløsende faktorer eller noenganger selve årsaken til plagene, har behandling hos kiropraktor vist seg å være et godt alternativ i behandling av vedvarende smerter. Noen ganger kombineres medikamentbruk med kiropraktorbehandling med god effekt. Ta kontakt med klinikken om du har flere spørsmål.

FORNØYDE KLIENTER | Kommentarer lagt igjen på Google:

 • I have to say that they saved me and my back. I went to Toralf Thomassen in so much pain that even finding a position to sleep was a struggle and now after 2 months I am feeling like new person, no more pain. Toralf is doing an amazing job, he is kind and funny which really makes a difference 'cause I am not very comfortable when I am around doctors. Thank you, Din Helse Bjølsen for helping me now and in future.

  Ioana Paval Avatar Ioana Paval

  Er kjempefornøyd med min behandling hos Din Helse.

  Aleksander Mjøen Avatar Aleksander Mjøen

  Kommet innom her med store korsrygg smerter i starten, etter noen runder og vedlikehold her så har jeg stor tro på at ryggen er helt fin. Ikke merka noe på 2år. Tusen takk for hjelpen!

  Håkon Andreassen Avatar Håkon Andreassen
 • Flink og effektiv kiropraktor! Fikk time fort når det gjaldt og får god oppfølging.

  Nikita Boger Avatar Nikita Boger

  Jeg har kun gode erfaringer med Din Helse Bjølsen. Har fått svært god hjelp med ryggproblemer både hos fysioterapeut, kiropraktor med akupunktur. Behandlerne er alltid hyggelige, servicen er god, det er lett å få time kort frem i tid og på tidspunkt som passer arbeidshverdagen min, det er enkelt å booke og endre timer på nett. Alt i alt er jeg veldig godt fornøyd med tilbudet!

  Stine Smiseth Avatar Stine Smiseth

  Veldig fornøyd med klinikken og alle som jobber der! Jeg har gått til Toralf, Veronica og Marielle, og de er alle like profesjonelle og gode på sitt felt. Anbefales på det høyeste!

  Elma Jakupovic Avatar Elma Jakupovic

Se flere anmeldelser her

Klassifisering av hodepiner:

Det store flertallet av hodepiner er benigne (godartet), men mange kan være plagsomme og derfor føre til kontakt med legevakt. Det er viktig for legevaktlegen å finne de pasientene som presenterer seg med hodepinesymptomer som kan være forårsaket av annen sykdom (sekundære hodepiner) med potensielt alvorlig forløp. For andre hodepiner er lindring av plager det primære tiltaket, kombinert med observasjon av hvordan tilstanden din utvikler seg.

Årsaker

Primære hodepiner

Tensjonshodepine

Migrene

Trigeminusnevralgi

Klasehodepine

Cervikogen hodepine. Ensidig hodepine uten bytte av side, som regel mest uttalt i bakhodet. Utstråling kan forekomme ved øye eller tinning, eventuelt også mot skulder og overekstremitet på samme side. Smerte kan provoseres ved bestemte nakkebevegelser, posisjonering av hodet og/eller trykk på nakkestrukturer. Skyldes patologi i anatomiske strukturer i nakken.

Sekundære hodepiner

Subaraknoidalblødning. Hyperakutt, kraftig hodepine som kan være ledsaget av kvalme, brekninger, krampeanfall, svimmelhet og lysskyhet. Nakkesmerter og -stivhet. Kan også debutere mindre dramatisk.

Cerebral infeksjon

Meningitt. Kraftig hodepine, feber, nakkestivhet og nedsatt allmenntilstand. Det kliniske bildet kan være atypisk hos barn og eldre.

Encefalitt. Som regel et mer snikende forløp enn meningitt, og hodepinen er gjerne mindre fremtredende. Pasienten preges av konfusjon og sløret bevissthet, og kan ha generaliserte eller fokale krampeanfall.

Hjerneabscess

Hjerneblødning. Fører til forhøyet intrakranielt trykk og ofte hodepine eller generaliserte tonisk-kloniske kramper. Nedsatt bevissthet, kvalme, brekninger og nevrologiske utfall er typisk. Se hjerneslag.

Hjerneinfarkt kan gi hodepine, akutt eller over timer. Særlig ved infarkter i bakre skallegrop og i oksipitallappene.

Disseksjon av arteria carotis eller arteria vertebralis. Kan oppstå spontant eller som følge av mindre traumer som pasienten ofte ikke husker. Akutt smerte i samme side av hodet og nakken eller i ansiktet er vanligste debutsymptom. Først og fremst hos yngre personer.

Sinusvenetrombose. Kan gi akutt hodepine. Kan være ledsaget av kvalme, brekninger, lysskyhet og nedsatt bevissthet (forhøyet intrakranielt trykk). Eventuelt fokalnevrologiske utfall. Disponerende faktorer er blant annet arvelig trombofili, graviditet, barsel, bruk av p-piller og lokal infeksjon (otitt, sinusitt, bløtvevsinfeksjon) eller generalisert infeksjon (sepsis).

Posttraumatisk hodepine. Hodepine oppstått etter hodetraume. Ofte ledsaget av svimmelhet, søvnvansker, konsentrasjonsvansker, humørsvingninger og personlighetsforandringer.

Medikamentelt vedlikeholdt hodepine

Sinusitt

Akutt glaukom

Temporalisarteritt

Optikusnevritt

Brytningsfeil. Nedsatt syn?

Malign hypertensjon

Pseudotumor cerebri (idiopatisk intrakraniell hypertensjon). Hodepine, synsforstyrrelser og stasepapiller. Hyppigst hos overvektige kvinner i fertil alder.

Intrakraniell tumor. Vedvarende og gradvis økende hodepine, ofte i samme lokalisasjon. Ofte morgenhodepine.

Spenningshodepine er en vanlig form for hodepine og vanligvis ganske mild. Som oftest er det knyttet til stress, sinne og overbelastning.

Noen opplever spenningshodepine en gang i blant, mens andre plages flere ganger i uken. Ved kronisk stress kan man bli kronisk plaget og dette er viktig å forebygge.

Symptomer på spenningshodepine

Spenningshodepine sitter ofte på begge sider av hodet. Noen beskriver det som om de har et stramt bånd som presser rundt hodet. Hodepinen skiller seg fra migrene.

Migrene er ofte ensidig og pulserende, og kan gi kvalme og oppkast. Mange med migrene opplever lyd og lys som svært plagsomt og må ofte ligge i ro i et mørkt og stille rom. Spenningshodepine kan gi noen av disse symptomene, men i mye mildere grad.