Skuldersmerter og behandling

Å stille eksakte diagnoser i skulderen har vist seg vanskelig. Men gjennom sykdomshistorien, klinisk undersøkelse og undersøkelse med diagnostisk ultralyd, skaffer vi oss mest mulig informasjon om tilstanden for å sette riktig diagnose og sette i gang riktig behandlingstiltak.

Vår kiropraktor Michael Parham har spisskompetanse på skuldersmerter og er under spesialisering på dette feltet. Han kan diagnostisere betennelser og skader i senefester, sener, seneskjeder, ledd, leddkapsler, bruskskader, leddbåndskader, slimposer og nerveavklemminger.

Ultralyd-apparatene har funksjoner for å se godt inn i skulderen og er et svært nyttig innen spesialistvurderinger av skulderen. Vi får ofte frem et mer detaljert bilde enn med MR-maskin eller kan vise bilder som MR ikke kan vise i mange tilfeller. Ultralyd brukes også for å raskt avdekke mer alvorlige skader som henvises videre til MR og kirurgisk vurdering.

For å sette i gang riktig behandling er det også viktig med riktig diagnose i bunn.

Få den riktige hjelpen for din skuldersmerte

Har du skuldersmerter er du ikke alene. Svært mange kontakter oss på Din Helse Bjølsen på grunn av skuldersmerter, og vi har lang og bred erfaring på nettopp dette området.

Skuldersmerter kan både utløses plutselig feks. pga. et tungt løft, eller komme over tid.  Mange tenker at smertene går over dersom man venter og ser, men dette stemmer dessverre sjelden. Og de som venter lengst, har oftest behov for mest behandling. Betennelsesdempende midler er heller ikke en langsiktig løsning, men kun et tilskudd til behandlingen.

Det er ikke naturlig å ha vondt i skuldrene, og vi råder deg derfor til å oppsøke hjelp. Vi har bred kompetanse og god suksessrate på området, og har både kiropraktor, fysioterapeut og osteopat på huset.

Årsaker til skuldersmerter

Behandling av skulderplager

Du bør oppsøke hjelp dersom du opplever smerter i skulderen i mer enn to dager på rad. Kiropraktorbehandling av skulder er svært ofte en effektiv måte å lindre smertene på, og behandlingen er stort sett den samme for alle typer skulderplager. Våre kiropraktorer vil veilede deg i hvilke bevegelser som er bra for nettopp din skulder og hvilke bevegelser du bør unngå under helbredingsprosessen.

Det er flere ulike behandlinger av skulderen vi gir:

Trykkbølgebehandling av skulderen

Skuldermanipulasjon

Ultralydveiledet kortison injeksjon

Hylauronsyre injeksjon

Dry needling og IMS

Frossen skulder er en skrumpning av skulderkapselen som er i brunrød farve på skjelettet Skuldersmerter

Du kan prøve disse treningsprogrammene ved smerter og stivhet i skuldrene. NB! det første programmet går på å øke bevegeligheten i ryggsøylen mellom skulderbladene. Dette er uhyre viktig for en god skulderbevegelse:

Mobilisering torakal

Skulderprogram stabilitet

Senebetennelse i skulder

En av de mest vanlige skulderplagene er senebetennelse. Denne tilstanden skyldes en betennelse i senene inne i skulderleddet, og kan føre til smerter og stivhet i skulderen.

Årsaker til senebetennelse

Det er to hovedårsaker til senebetennelse i skulderen: friksjon og overdreven spenning av muskler over lang tid. Repeterende aktiviteter gir mye friksjon av senene i skulderleddet og fører til irritasjon og betennelse. Konstant spenning eller bruk av muskler i skulderen fører til små skader i senefestene og dette igjen fører til betennelse og smerter.

Senebetennelse i skulderleddet fører ofte til økt press på strukturene i skulderen, som igjen fører til mer irritasjon og betennelse.

Omstendigheter som kan forårsake senebetennelse i skulder:

 • Alder (40+)
 • Vibrasjon
 • Hyppig bruk av armen
 • Deltagelse i bestemte idretter (baseball, basketball, bowling, golf, svømming, tennis)
 • Arbeid med mye bruk av armene over hodet
 • Direkte skade mot skulderen eller fall
 • Sykdommer som svekker musklene (leddgikt, urinsyregikt eller psoriasis)
 • Infeksjon (sjelden)

Symptomer

Symptomene ofte svake i begynnelsen, og det er dessverre få som oppsøker hjelp på dette stadiet. Man kan føle beskjeden smerte ved både aktivitet og hvile. Smerten stråler gjerne fra foran i skulderen til innsiden av armen. Plutselig smerte kan oppstå under bevegelser hvor en løfter eller strekker seg etter noe.

Symptomene øker ettersom betennelsen blir verre, og man føler også ofte smerte om natten. Det kan bli vanskelig å utføre bevegelser hvor armen er over og bak hodet (f.eks. gli opp en glidelås bak). Tap av bevegelighet og styrke i skulderen er også vanlig.

Behandling av senebetennelse

Pasienter med senebetennelse har ofte meget god effekt av manuell behandling hos kiropraktor eller fysioterapeut. Det er sjelden nødvendig med operasjoner eller kirurgi.

Behandling går først og fremst ut på å redusere betennelse og lindre smerte. Her er terapi med øvelser som mobiliserer og stabiliserer skulderleddet gunstig. Fysioterapeut vil også utføre strekkeøvelser som forbedrer bevegeligheten i skulderen.

Vi behandler ofte senebetennelser med 5-10 trykkbølgebehandlinger eller med dry needling. Dersom du ikke har effekt av behandlingen innenfor 8 uker vil vi vurdere å sette injeksjon i skulderen. Les mer om det her

Ultralydeiledet kortison injeksjon

 

Forkalkning i skulder

Forkalkning i skulderen er en type betennelse i senen eller senefestet. Symptomene minner ofte om frossen skulder i smertefasen og kan i noen tilfeller være årsak til frossen skulder. Det er derfor viktig å få stilt riktig diagnose og satt i gang behandling.

Den bakenforliggende årsaken til forkalkning i skulderen er ukjent. Den vanligste antakelsen er likevel at problemet henger sammen med dårlig blodtilførsel. Som en konsekvens av dette dør en del av senen og den vil senere forkalkes.

Forkalkning forsvinner med trykkbølge eller injeksjonbehandling. Vi bruker ultralydapparat for å monitorere at forkalkningen forsvinner.

Vi behandler også forkalkning i skulder med rehabiliterende øvelser.

Frossen skulder

Typiske kjennetegn ved frossen skulder er at skulderen er svært stiv og ubevegelig. Dette er meget smertefullt. Årsaken er foreløpig ukjent, men det antas at det dannes et sårvev i leddkapselen som forårsaker tilstanden. Frossen Skulder er hyppigst hos pasienter som har vært alvorlig skadet og av den grunn holder skulderen i ro over en lengre perioden.

Hos andre rammer tilstanden vanligvis den skulderen som er mest passiv i daglige gjøremål (venstre skulder hos høyrehendte). Les vårt innlegg «Frossen skulder er unikt for skulderen»

Symptomer på frossen skulder

 • Skuldersmerter
 • Redusert bevegelighet i skulderen
 • Vanskeligheter med å utføre enkle gjøremål som å gre håret, kle på seg, osv.
 • Søvnvansker pga smerter i skulderen

Frossen skulder består av tre ulike faser. I den første fasen har man sterke smerter, og perioden varer normalt i 6-12 uker. I andre fase er smertene mindre, men skulderen blir stivere. Denne perioden kan vare opptil et halvt år. I siste fase forsvinner symptomene gradvis, og denne opptiningsfasen varer gjerne i ett år.

Behandling av frossen skulder

Behandling av frossen skulder går ut på å dempe smerte og øke bevegelighet i skulderen. Ved frossen skulder er det svært viktig å utføre øvelser på riktig måte da overanstrengelse kan forverre tilstanden og symptomene betraktelig.

Frossen skulder

Bestill time

Eller ring 22 95 11 14

FORNØYDE KLIENTER | Kommentarer lagt igjen på Google:

 • 5 star review  Highly recommend it! I had the best treatment with rapids results to my lower back issue! Toralf was also very kind to take my first visit on a sunday when i was in much pain which is very difficult to find a place like that open here in Oslo! When i have some muscle or back issue again i know straight were to go! They are experts! Thank you for the service 🙂

  thumb Debora Hammerstad
  24. september 2016

  5 star review  Fått god og effektiv behandling av "crossfit-skuldre" hos Thoralf og en kneplage (som legebesøk og MR ikke ville gi noe svar på) hos Martin. Dette er folk som virkelig kan faget sitt og vil pasientens beste. Også er de veldig hyggelige 🙂

  thumb Kjersti Skarvang Olsen
  10. januar 2019

  5 star review  Vært hos mange kiropraktorer og fysioterapeuter de siste årene, men det er ingen som er like flink som Toralf Thomassen hos Din Helse Bjølsen. Få som er like god menneskekjenner som Toralf og får deg til å slappe av - selv med smerter. Han lytter, er faglig dyktig, kunnskapsrik og tilpasser behandlingen etter hver enkelt pasient. Jeg har også kombinert behandlingen hos kiropraktor med behandling hos osteopat Marielle, som også er veldig dyktig i jobben sin. Hos Din Helse Bjølsen får man den hjelpen man trenger.

  thumb Karoline Sandvik Hernar
  11. desember 2018
 • 5 star review  Hos Din Helse Bjølsen jobber det hyggelige og dyktige folk som både er flinke i faget sitt og er gode på kunderelasjoner. Jeg får alltid time på kort varsel, og alltid god behandling og oppfølging når jeg er der. Anbefaler dem til alle jeg kjenner. Stedet ligger sentralt på Bjølsen med gode bussforbindelser og parkeringsmuligheter.

  thumb Kathrine
  16. januar 2019

  5 star review  Great place, very attentive specialists who know their craft well. Going here on the regular basis and they understand how to help with my training regimen and ease the pain linked to back injuries and overall muscle and skeleton problems. Highly recommend!

  thumb Ksenia Ustrimova
  6. mars 2019

Se flere anmeldelser her