Kink i nakken kan være svært smertefullt. Nakkekink oppstår ofte plutselig, og det er ikke uvanlig å våkne opp med disse nakkesmertene. Nakkekink kan også komme av at du vrir på hodet, og oppleves som plutselige og store nakkesmerter.

Når du får kink i nakken blir du stiv i nakken, og det kjennetegnes med vanskeligheter for å bevege nakken. Som en følge av dette må man ofte flytte på hele kroppen for å kunne se til siden eller bakover. Nakkekink er veldig vanlig, og mange opplever dette flere ganger i løpet av livet. Vanligvis er det ikke noe farlig med kink i nakken, men det er alltid lurt å oppsøke hjelp. Dersom du har symptomer som nedsatt allmenntilstand og feber i tillegg til at nakken din er stiv i alle retninger bør du alltid oppsøke hjelp, da det kan ligge noe mer alvorlig bak. Les mer om alvorlige nakkesmerter her: Alvorlige nakkesmerter 

Uttrykket kink i nakken brukesfor å beskrive en stivhet i musklene som omgir nakke og noen ganger skulderblad. Noen kommer med smerter i den øvre delen mellom skulderbladene som “blir verre når jeg rører på hodet” En akutt oppstått kink i nakken er forskjellig fra kroniske eller vanlige nakkesmerter 

Vanlige nakkesmerter er mer forutsigbare og mindre intense. Ofte vet personer med nakkesmerter hvorfor det gjør vondt, kanskje har de jobbet mye i det siste, eller gått med en tung sekk eller lignende. Kinker oppstår mer som lyn fra klar himmel.

Kink i nakken

 

Årsaker til kink i nakken

Nakkekink kan oppstå veldig plutselig og er vanligvis ikke farlig. Smertene kan komme over natten eller ved at du vrir hodet på morgenkvisten.  Oftest er årsaken til denne tilstanden enkel. Kinken kan være forårsaket av at nakken din har vært holdt i en dårlig posisjon over lengre tid. Hvis du for eksempel sover i en krøkkete og feil stilling,  eller sitter i fremoverlent stilling i 1-2 timer, kan du bevege leddet ut av stilling. En annen mulig årsak er at du har overstrekt muskler og sener i nakken, som igjen setter press på nervene bak i nakken. Dette får nakken til å føles stiv og gjør det vanskelig å strekke eller bøye seg. Feil teknikk mens du løper eller under vekttrening kan også føre til at du våkner med kink i nakken.  Mer sjelden er nakkekinker resultat av leddgikt, en nerve i klem eller en infeksjon i kroppen din.

 

Oppsummering av medvirkende årsaker til kink i nakken kan være:

Vi har også lagd et videoinnlegg om nakkeproblemer: Nakkesmerter

 

Utredning av kink i nakken

Kinker i nakken kan være symptomer på et mer alvorlig underliggende helseproblem. Dersom du er usikker på om dette gjelder deg, ta kontakt med kiropraktor eller fastlegen din. Vi anbefaler at du undersøkes  dersom du har

– Utstrålende smerter som ikke avtar

– Svakhet eller nummenhet i en arm eller et ben

– Hodepine

– Feber

Symptomene listet over bør du ikke ignorere. Hvis du bare har nakkemerter som varer 24 timer kan du ringe din lege eller behandler og høre om det er nødvendig å ta en time.

Behandling av nakkekink

Vi anbefaler deg å oppsøke oss raskt dersom du får kink i nakken. Ved tidlig behandling kan vi få bevegeligheten i nakken din tilbake i løpet av få dager, og smertene vil forsvinne helt. Rask behandling er også viktig for å unngå at nakkeproblemet vedvarer over lang tid. Vi utfører grundige undersøkelser og kan avdekke eventuelle underliggende årsaker. Vi har både lang og god erfaring med behandling av nakkesmerter av ulik alvorlighetsgrad på klinikken.

 

 

Kink i nakken barn

Barn kan få kinker i nakken, men det er ikke like vanlig som hos voksne. Kink i nakken hos barn og ungdom kan komme av:

– å sittet for lenge og tittet på ipad

– kalde badetemperaturer og mye lek i kaldt vann

– stress

Noen ganger får barn smerter etter lek i feks trampoline. NB! Har barnet ditt slått nakken i en trampoline eller annet sted er det viktig du kontakter legevakt og får utredet at det ikke er noe alvorlig som et brudd i nakken.

Kink i nakken – øvelser

Vi anbefaler at du undersøker nakken din hos en kiropraktor dersom du har nakkeplager før begynner med trening mot nakkesmerter . Når nakkeplagene er så og si borte kan du selv prøve å holde nakken smertefri ved å gjøre øvelser. Dette programmet kan du laste ned gratis her: Nakkesmerter.

 

Eller ring 22 95 11 14

FORNØYDE KLIENTER | Kommentarer lagt igjen på Google:

 • Anbefales på det sterkeste! Reiser fra andre siden av byen for å gå til akkurat denne kiropraktoren. Oppleves som faglig svært dyktige og er ellers skikkelig hyggelige folk 🙂

  Karen Fidjeland Avatar Karen Fidjeland

  Kommet innom her med store korsrygg smerter i starten, etter noen runder og vedlikehold her så har jeg stor tro på at ryggen er helt fin. Ikke merka noe på 2år. Tusen takk for hjelpen!

  Håkon Andreassen Avatar Håkon Andreassen

  Veldig fornøyd med klinikken og alle som jobber der! Jeg har gått til Toralf, Veronica og Marielle, og de er alle like profesjonelle og gode på sitt felt. Anbefales på det høyeste!

  Elma Jakupovic Avatar Elma Jakupovic
 • Jeg kan anbefale kiropraktor Toralf Thomassen, som jeg raskt fikk time hos og jeg ble undersøkt grundig. Behandlingen ga resultater med en gang, så jeg slapp å ha vondt og kunne jobbe og trene som jeg ville.

  Kaja Helland-Kigen Avatar Kaja Helland-Kigen

  Flink og effektiv kiropraktor! Fikk time fort når det gjaldt og får god oppfølging.

  Nikita Boger Avatar Nikita Boger

  Var der som tolk med min mor. Fysioterapeut Eivor Gullhaugen tok seg GOD tid til å gå gjennom smertene og hørte på alt vi hadde å si uten å se på klokka. Det gav følelsen av at de faktisk bryr seg. Fikk treningstips for muskulaturen som forårsaket smertene og det hjalp veldig mye faktisk! Prisen var også knallgod (ca. 600 kr. for 1-1,5 time) i forhold til andre private institusjoner. Bare bra ting å si, 100% anbefaling.

  Adeel A. Ahmad Avatar Adeel A. Ahmad

Se flere anmeldelser her

ÅPNINGSTIDER

Man - Tor: 8:00 - 20:00
Fredag: 8:00 - 19:30

Kom innom oss i
Moldegata 9,
0445 Oslo

Telefon: 22 95 11 14

Anmeldelser