Stiv nakke

Stiv nakke er noe de fleste av oss fra tid til annen opplever i større eller mindre grad. Som regel dreier det seg om nedsatt bevegelse i de små leddene mellom nakkevirvlene som fører til stram og stiv muskulatur. Dette kan være svært smertefullt og vi anbefaler deg å oppsøke hjelp for å finne årsaken til dine plager.

Stiv nakke kan utvikle seg over tid uten noen spesiell foreliggende årsak, eller være et resultat av en forstrekking eller lignende. Nakkesmerter kan også oppstå svært akutt, og være svært plagsomme. Noen ganger kan også smertene stråle opp til bakhodet og ned til skuldrene.

Det å være stiv i nakken er noe de aller fleste opplever fra tid til annen. Ofte går dette over av seg selv og er svært sjelden et tegn på underliggende mer alvorlig tilstand.

Symptomer på stiv nakke

Vanlige symptomer på stiv nakke er ømhet, samt vanskeligheter med å bevege nakken, spesielt fra side til side. Man kan ofte oppleve vondt i hodet og smerter i skuldre eller armer som konsekvens av stiv nakke.

Hvis symptomene varer lengre enn to dager anbefaler vi deg å oppsøke profesjonelt helsepersonell for tilsyn. Dersom du blir stiv i nakken som følge av en ulykke er det også viktig å få en grundig undersøkelse.

Årsaker til stivhet i nakken

Den mest vanligste årsaken til stivhet i nakken er forstrekning av en muskel. Spesielt muskelen som ligger på baksiden og ved siden av nakken.

Muskler i nakken kan strekkes på en rekke måter:

  • Hvis du holder nakken i en unormal eller ubehagelig stilling over lengre tid
  • Mye stress
  • Dårlig holdning (f.eks. sitte sammensunket framfor datamaskinen)
  • Idrettsskade som overstrekker muskel- eller senefibre
  • Hvis du sover i en stilling som overstrekker muskler i nakken
  • Direkte skade mot nakken (f.eks. whiplash eller fall på hodet)

Behandling av stiv nakke

Små forstrekninger i nakken går vanligvis over av seg selv i løpet av kort tid. I mellomtiden kan du lindre symptomene på forskjellige måter. De første 24 timene er det lurt å legge på is. Dette reduserer betennelsen og hjelper til med å helbrede skaden. Varme i form av et varmt bad eller et varmeomslag stimulerer blodsirkulasjon til det skadede området. Lett massasje vil ha samme effekt og kan hjelpe med på å bli bedre raskere. Du kan forebygge stiv nakke ved å forbedre kroppsholdningen din, og gjøre ulike øvelser for nakken.

Ved behandling hos kiropraktor vil nakken din sjekkes for eventuelle feilstillinger, da dette kan være årsaken til den stive nakken din. Vi tilpasser behandlingen til deg slik at du vil få best mulig resultat. Vi anbefaler deg å ta kontakt dersom du sliter mye med stiv nakke, slik at vi kan finne årsaken til problemet ditt og gi deg riktig behandling.

 Eller ring 22 95 11 14

FORNØYDE KLIENTER | Kommentarer lagt igjen på Google:

 

 

Se flere anmeldelser her

ÅPNINGSTIDER

Man - Tor: 8:00 - 20:00
Fredag: 8:00 - 19:30
Helg: Tlf 45 10 11 11

Kom innom oss i
Moldegata 9,
0445 Oslo

Telefon: 22 95 11 14

Anmeldelser