Stiv nakke

Stiv nakke er noe de fleste av oss fra tid til annen opplever i større eller mindre grad. Som regel dreier det seg om nedsatt bevegelse i de små leddene mellom nakkevirvlene som fører til stram og stiv muskulatur. Dette kan være svært smertefullt og vi anbefaler deg å oppsøke hjelp for å finne årsaken til dine plager.

Stiv nakke kan utvikle seg over tid uten noen spesiell foreliggende årsak, eller være et resultat av en forstrekking eller lignende. Nakkesmerter kan også oppstå svært akutt, og være svært plagsomme. Noen ganger kan også smertene stråle opp til bakhodet og ned til skuldrene.

Det å være stiv i nakken er noe de aller fleste opplever fra tid til annen. Ofte går dette over av seg selv og er svært sjelden et tegn på underliggende mer alvorlig tilstand.

Symptomer på stiv nakke

Vanlige symptomer på stiv nakke er ømhet, samt vanskeligheter med å bevege nakken, spesielt fra side til side. Man kan ofte oppleve vondt i hodet og smerter i skuldre eller armer som konsekvens av stiv nakke.

Hvis symptomene varer lengre enn to dager anbefaler vi deg å oppsøke profesjonelt helsepersonell for tilsyn. Dersom du blir stiv i nakken som følge av en ulykke er det også viktig å få en grundig undersøkelse.

Årsaker til stivhet i nakken

Den mest vanligste årsaken til stivhet i nakken er forstrekning av en muskel. Spesielt muskelen som ligger på baksiden og ved siden av nakken.

Muskler i nakken kan strekkes på en rekke måter:

 • Hvis du holder nakken i en unormal eller ubehagelig stilling over lengre tid
 • Mye stress
 • Dårlig holdning (f.eks. sitte sammensunket framfor datamaskinen)
 • Idrettsskade som overstrekker muskel- eller senefibre
 • Hvis du sover i en stilling som overstrekker muskler i nakken
 • Direkte skade mot nakken (f.eks. whiplash eller fall på hodet)

Behandling av stiv nakke

Små forstrekninger i nakken går vanligvis over av seg selv i løpet av kort tid. I mellomtiden kan du lindre symptomene på forskjellige måter. De første 24 timene er det lurt å legge på is. Dette reduserer betennelsen og hjelper til med å helbrede skaden. Varme i form av et varmt bad eller et varmeomslag stimulerer blodsirkulasjon til det skadede området. Lett massasje vil ha samme effekt og kan hjelpe med på å bli bedre raskere. Du kan forebygge stiv nakke ved å forbedre kroppsholdningen din, og gjøre ulike øvelser for nakken.

Ved behandling hos kiropraktor vil nakken din sjekkes for eventuelle feilstillinger, da dette kan være årsaken til den stive nakken din. Vi tilpasser behandlingen til deg slik at du vil få best mulig resultat. Vi anbefaler deg å ta kontakt dersom du sliter mye med stiv nakke, slik at vi kan finne årsaken til problemet ditt og gi deg riktig behandling.

Bestill time

Eller ring 22 95 11 14

FORNØYDE KLIENTER | Kommentarer lagt igjen på Google:

 • review rating 5  Vært hos mange kiropraktorer og fysioterapeuter de siste årene, men det er ingen som er like flink som Toralf Thomassen hos Din Helse Bjølsen. Få som er like god menneskekjenner som Toralf og får deg til å slappe av - selv med smerter. Han lytter, er faglig dyktig, kunnskapsrik og tilpasser behandlingen etter hver enkelt pasient. Jeg har også kombinert behandlingen hos kiropraktor med behandling hos osteopat Marielle, som også er veldig dyktig i jobben sin. Hos Din Helse Bjølsen får man den hjelpen man trenger.

  thumb Karoline Sandvik Hernar
  12/11/2018

  review rating 5  Hos Din Helse Bjølsen jobber det hyggelige og dyktige folk som både er flinke i faget sitt og er gode på kunderelasjoner. Jeg får alltid time på kort varsel, og alltid god behandling og oppfølging når jeg er der. Anbefaler dem til alle jeg kjenner. Stedet ligger sentralt på Bjølsen med gode bussforbindelser og parkeringsmuligheter.

  thumb Kathrine
  1/16/2019

  review rating 5  Highly recommend it! I had the best treatment with rapids results to my lower back issue! Toralf was also very kind to take my first visit on a sunday when i was in much pain which is very difficult to find a place like that open here in Oslo! When i have some muscle or back issue again i know straight were to go! They are experts! Thank you for the service 🙂

  thumb Debora Hammerstad
  9/24/2016
 • review rating 5  Fått god og effektiv behandling av "crossfit-skuldre" hos Thoralf og en kneplage (som legebesøk og MR ikke ville gi noe svar på) hos Martin. Dette er folk som virkelig kan faget sitt og vil pasientens beste. Også er de veldig hyggelige 🙂

  thumb Kjersti Skarvang Olsen
  1/10/2019

  review rating 5  Great place, very attentive specialists who know their craft well. Going here on the regular basis and they understand how to help with my training regimen and ease the pain linked to back injuries and overall muscle and skeleton problems. Highly recommend!

  thumb Ksenia Ustrimova
  3/06/2019

Se flere anmeldelser her