Strålesmerter i skulder og arm

Strålesmerter i armene og skuldr kan komme av nakkeprolapser.  Mest vanlige årsak er derimot triggerpunkter. Smertene kommer fra muskler over skulderbladet, og dersom man trykker på disse vil smerter stråle ut i skulder, arm og hånd.

Symptomer assosiert med strålesmerter i arm og skulder

 • Nummenhet
 • Nakkesmerte
 • Ryggsmerte
 • Prikkende følelse i arm og fingre

Årsaker til strålesmerter i arm og skulder

Vi ser ofte pasienter med strålesmerter hos oss. Dype strålesmerter i skulder og arm eller en følelse av nummenhet kan ha forskjellige årsaker. Ofte er det hyppig bruk av PC som ligger bak. Pasienter med strålesmerter kan ofte være feildiagnostisert og feilbehandlet, da slike smerter ofte forveksles med andre lidelser:

 • En nerve under press enten på grunn av dårlig plass, f.eks karpaltunnelsyndrom (nerven blir klemt i tunnelen den går gjennom i håndleddsknoklene)
 • Prolaps i nakken, skiveutglidning

Strålesmerter i skulder og arm kan i noen tilfeller være tegn på alvorlig sykdom, som ulike typer hjertelidelser. Derfor anbefaler vi alltid å oppsøke hjelp raskt.

 

Strålesmerter i armen hos idrettutøvere (Crossfit)

Strålesmerter og problemer med triggerpunkter er spesielt vanlig hos idrettsutøvere, og ekstra utbredt blant crossfitutøvere. Smertene kan oppleves som diffuse smerter i skulderen og/eller i hånden, og er ofte fremtredende når du våkner om morgenen.

På vår klinikk har vi behandlet mange crossfitutøvere med slike plager. Vi erfarer at mange ikke helt klarer å sette fingeren på hvor smerten sitter eller kommer fra, og at den ikke forsvinner ved flere ukers hvile. Vi vet at disse smertene ofte kommer etter mye intensiv trening med øvelser som ring rows, pull ups og muscle ups. Øvelser som handstand pushups, jerks og andre øvelser der man presser over hodet kan også utløse slike smerter.

Strålesmerter i armene kan gi smerter ut i hpnden

Behandling av strålesmerter i armer og skulder

Vi har mye erfaring med å behandle pasienter med strålesmerter i armer og skulder. Vi ser ofte at  tørrnålsbehandling er den beste løsningen. Tørrnålsbehandling kalles også for IMS. Dette er en foretrukket behandling, men dersom du har nåleskrekk er bindevevsmassasje et godt alternativ.

Eller ring 22 95 11 14

FORNØYDE KLIENTER | Kommentarer lagt igjen på Google:

 • Kjapp hjelp, og etterfølgende grundig behandling. Jeg følte meg bedre allerede etter noen få ganger, og lærte mye om meg selv og hvor vondt ryggen min kan gjøre, og ikke minst hvor mye fortere smertene går over med litt hjelp.

  thumb Linda Wollkert
  1. September 2014

  Anbefaler starkt din Helse Bjølsen. Toralf er veldig flink og kunnig i sin sak. Det er få kiropraktorer jeg har sett i Norge som er så kunnig.

  thumb Hcm 008
  1. September 2020

  Profesjonelt, seriøst, effektivt og varmt imøtekommende. Møtt med stor forståelse for problematikk og god oppfølging. Startet i november 2020 med nakkeprolaps og sterke smerter. Oppnådde raskt bedring og lindring. Ingen overbehandling og gode forklaringer underveis. Anbefales på det varmeste.

  thumb Marthine Seth
  1. September 2021
 • Har fått jevnlig behandling av Thomassen de siste årene i ulike intervaller for normale kontorplager. Han knekker meg godt på plass hver gang. Uten han hadde nok hverdagen blitt tyngre.

  thumb Victoria Lea
  1. September 2015

  Går hit for å få bukt med hodepine/migrene i hovedsak, og kiropraktoren Toralf har prøvd ulike metoder for å redusere hyppige migreneanfall/hodepine. Toralf har masse kunnskap, så jeg har lært masse og stoler veldig på hans teknikker/råd. Nå skal jeg teste osteopaten der i tillegg. Kommer aldri til å gå til en annen kiropraktor igjen!

  thumb Ida W
  1. September 2018

  Veldig fornøyd med klinikken og alle som jobber der! Jeg har gått til Toralf, Veronica og Marielle, og de er alle like profesjonelle og gode på sitt felt. Anbefales på det høyeste!

  thumb Elma Jakupovic
  1. September 2018

Se flere anmeldelser her

ÅPNINGSTIDER

Man - Tor: 8:00 - 20:00
Fredag: 8:00 - 19:30
Helg: Tlf 45 10 11 11

Kom innom oss i
Moldegata 9,
0445 Oslo
Telefon: 22 95 11 14

Anmeldelser