Strålesmerter i skulder og arm

Strålesmerter i armene og skuldr kan komme av nakkeprolapser.  Mest vanlige årsak er derimot triggerpunkter. Smertene kommer fra muskler over skulderbladet, og dersom man trykker på disse vil smerter stråle ut i skulder, arm og hånd.

Symptomer assosiert med strålesmerter i arm og skulder

 • Nummenhet
 • Nakkesmerte
 • Ryggsmerte
 • Prikkende følelse i arm og fingre

Årsaker til strålesmerter i arm og skulder

Vi ser ofte pasienter med strålesmerter hos oss. Dype strålesmerter i skulder og arm eller en følelse av nummenhet kan ha forskjellige årsaker. Ofte er det hyppig bruk av PC som ligger bak. Pasienter med strålesmerter kan ofte være feildiagnostisert og feilbehandlet, da slike smerter ofte forveksles med andre lidelser:

 • En nerve under press enten på grunn av dårlig plass, f.eks karpaltunnelsyndrom (nerven blir klemt i tunnelen den går gjennom i håndleddsknoklene)
 • Prolaps i nakken, skiveutglidning

Strålesmerter i skulder og arm kan i noen tilfeller være tegn på alvorlig sykdom, som ulike typer hjertelidelser. Derfor anbefaler vi alltid å oppsøke hjelp raskt.

 

Strålesmerter i armen hos idrettutøvere (Crossfit)

Strålesmerter og problemer med triggerpunkter er spesielt vanlig hos idrettsutøvere, og ekstra utbredt blant crossfitutøvere. Smertene kan oppleves som diffuse smerter i skulderen og/eller i hånden, og er ofte fremtredende når du våkner om morgenen.

På vår klinikk har vi behandlet mange crossfitutøvere med slike plager. Vi erfarer at mange ikke helt klarer å sette fingeren på hvor smerten sitter eller kommer fra, og at den ikke forsvinner ved flere ukers hvile. Vi vet at disse smertene ofte kommer etter mye intensiv trening med øvelser som ring rows, pull ups og muscle ups. Øvelser som handstand pushups, jerks og andre øvelser der man presser over hodet kan også utløse slike smerter.

Strålesmerter i armene kan gi smerter ut i hpnden

Behandling av strålesmerter i armer og skulder

Vi har mye erfaring med å behandle pasienter med strålesmerter i armer og skulder. Vi ser ofte at  tørrnålsbehandling er den beste løsningen. Tørrnålsbehandling kalles også for IMS. Dette er en foretrukket behandling, men dersom du har nåleskrekk er bindevevsmassasje et godt alternativ.

Eller ring 22 95 11 14

FORNØYDE KLIENTER | Kommentarer lagt igjen på Google:

 • Gode dyktige folk, jeg har blitt godt fulgt opp ved skader siden august. De har flotte lokaler. Bra pris og kvalitet. Kommer tilbake igjen.

  thumb Amalie G. Østby
  1. september 2021

  Har slitt med betennelse i kneet (Jumpers knee) i 5-6mnd, dro inn for behandling med PRP injeksjon hos Michael etter at jeg hadde hørt positive ting om denne type behandling. Kun 4 dager etter injeksjon er kneet bedre enn det har vært på over 6mnd og jeg kan trene igjen uten smerter. Michael er utrolig kunnskapsrik og dyktig, og jeg kan anbefale denne behandlingen for de som sliter med betennelser i ledd og muskler. 5/5 stjerner!

  thumb Mats Solland
  1. februar 2022

  Hadde store problemer i korsryggen dette fikset Toralf kjapt og smertene i ryggen forsvant veldig fort veldig raskt ingen ventetid dette stedet anbefales på det sterkeste

  thumb Bengt simensen
  1. september 2021
 • Var der som tolk med min mor. Fysioterapeut Eivor Gullhaugen tok seg GOD tid til å gå gjennom smertene og hørte på alt vi hadde å si uten å se på klokka. Det gav følelsen av at de faktisk bryr seg. Fikk treningstips for muskulaturen som forårsaket smertene og det hjalp veldig mye faktisk! Prisen var også knallgod (ca. 600 kr. for 1-1,5 time) i forhold til andre private institusjoner. Bare bra ting å si, 100% anbefaling.

  thumb Adeel A. Ahmad
  1. september 2014

  Highly recommend it! I had the best treatment with rapids results to my lower back issue! Toralf was also very kind to take my first visit on a sunday when i was in much pain which is very difficult to find a place like that open here in Oslo! When i have some muscle or back issue again i know straight were to go! They are experts! Thank you for the service 🙂

  thumb Debora Miralha
  1. september 2017

  Veldig fornøyd med klinikken og alle som jobber der! Jeg har gått til Toralf, Veronica og Marielle, og de er alle like profesjonelle og gode på sitt felt. Anbefales på det høyeste!

  thumb Elma Jakupovic
  1. september 2018

Se flere anmeldelser her

ÅPNINGSTIDER

Man - Tor: 8:00 - 20:00
Fredag: 8:00 - 19:30
Helg: Tlf 45 10 11 11

Kom innom oss i
Moldegata 9,
0445 Oslo
Telefon: 22 95 11 14

Anmeldelser