Strålesmerter i armene kan være en utfordrende og smertefull tilstand som kan ha en betydelig innvirkning på dagliglivet. Det er viktig å søke hjelp fra en kvalifisert helsepersonell for å få en nøyaktig diagnose og riktig behandling.

I denne artikkelen vil vi se nærmere på årsakene til strålesmerter i armene og ulike behandlingsalternativer som kan bidra til å lindre smertene.

Årsaker til strålesmerter i armene

Strålesmerter i armene kan ha ulike årsaker, og noen av de vanligste årsakene inkluderer:

 1. Nerverotsirritasjon

Nerverotsirritasjon er en tilstand der en nerverot i ryggraden blir irritert eller klemt. Dette kan føre til smerter som stråler ut i armene. Årsakene til nerverotsirritasjon kan inkludere skiveprolaps, spinal stenose eller degenerative forandringer i ryggraden.

 1. Skader eller overbelastning

Skader eller overbelastning i skuldrene, nakken eller armene kan føre til strålesmerter i armene. Dette kan være resultatet av en enkeltstående skade eller overbelastning over tid, for eksempel gjentatte bevegelser i en bestemt stilling.

 1. Hjerte- eller karsykdom

Hjerte- eller karsykdommer kan også føre til strålesmerter i armene. Dette kan oppstå når hjertet ikke får nok oksygen på grunn av innsnevring av blodårene. Symptomene kan inkludere brystsmerter som sprer seg til venstre arm, kjeve og nakke, samt kortpustethet og svimmelhet. Dette er en alvorlig tilstand og krever umiddelbar legehjelp.

 1. Muskel- og skjelettlidelser

Muskel- og skjelettlidelser kan også føre til strålesmerter i armene. Dette kan inkludere tilstander som senebetennelse, leddgikt eller fibromyalgi. Symptomene kan inkludere smerter, stivhet og nummenhet i armene.

Behandlingsalternativer

Det finnes ulike behandlingsalternativer som kan bidra til å lindre strålesmerter i armene, og disse inkluderer:

 1. Fysioterapi

Fysioterapi kan være en effektiv behandlingsmetode for strålesmerter i armene. En fysioterapeut kan hjelpe deg med å styrke musklene i nakke, skuldre og armer og gi deg øvelser som kan lindre smertene og forbedre bevegeligheten.

 1. Trykkbølgebehandling

Trykkbølgebehandling er en annen effektiv behandlingsmetode for strålesmerter i armene. Dette kan bidra til å stimulere helbredelsesprosessen og redusere smertene. Behandlingen involverer bruk av høyintensitetslydbølger som overføres til det smertefulle problemområdet. For mer informasjon les alt om trykkbølgebehandling

Behandlingen kan være litt ubehagelig, men er vanligvis ikke smertefull.

 1. Medikamentell behandling

Medikamentell behandling kan være nyttig for å lindre smertene ved strålesmerter i armene. Smertestillende medikamenter, betennelsesdempende medikamenter og muskelavslappende midler kan alle bidra til å lindre smertene og forbedre bevegeligheten.

 1. Kirurgi

Kirurgi kan være nødvendig i tilfeller der strålesmertene skyldes en alvorlig underliggende tilstand, for eksempel en skiveprolaps eller spinal stenose. Kirurgi kan bidra til å lindre smertene og gjenopprette normal funksjon i ryggraden.

 1. Kiropraktikk

Kiropraktikk er en behandlingsmetode som fokuserer på å justere ryggraden for å forbedre nervefunksjonen og redusere smerte. Dette kan være en effektiv behandlingsmetode for strålesmerter i armene som skyldes nerverotsirritasjon.

 1. Akupunktur

Akupunktur er en tradisjonell kinesisk behandlingsmetode som involverer bruk av tynne nåler som settes inn i kroppen for å stimulere spesifikke punkter og redusere smerte. Dette kan være en effektiv behandlingsmetode for strålesmerter i armene.

 

Strålesmerter i armen hos idrettutøvere

 

Strålesmerter og problemer med triggerpunkter er spesielt vanlig hos idrettsutøvere, og ekstra utbredt blant de som trener mye styrke overkropp som olympiske ringer, pull ups og andre turnøvelser. Smertene kan oppleves som diffuse smerter i skulderen og/eller i hånden, og er ofte fremtredende når du våkner om morgenen.

På vår klinikk har vi behandlet mange crossfitutøvere med slike plager. Vi erfarer at mange ikke helt klarer å sette fingeren på hvor smerten sitter eller kommer fra, og at den ikke forsvinner selv ved flere ukers hvile.

Vi vet at disse smertene ofte kommer etter mye intensiv trening med øvelser som ring rows, pull ups og muscle ups. Øvelser som handstand pushups, jerks og andre øvelser der man presser over hodet kan også utløse slike smerter.

Strålesmerter i armene kan gi smerter ut i hpnden

Oppsummering om strålesmerter

 

Strålesmerter i armene kan være en smertefull og utfordrende tilstand som kan ha en betydelig innvirkning på dagliglivet. Det er viktig å søke hjelp fra kvalifisert og autorisert helsepersonell for å få en nøyaktig diagnose og riktig behandling.

Behandlingsalternativene kan variere avhengig av årsaken til smertene, og kan inkludere fysioterapi, trykkbølgebehandling, medikamentell behandling, kirurgi, kiropraktikk og akupunktur. Kontakt oss og vi vil  finne den beste behandlingsmetoden for deg.

Vi har mye erfaring med å behandle pasienter med strålesmerter i armer og skulder. Vi ser ofte at tørrnålsbehandling er den beste løsningen. Tørrnålsbehandling kalles også for IMS. Dette er en foretrukket behandling, men dersom du har nåleskrekk er bindevevsmassasje eller trykkbølgebehandling gode alternativer.

Eller ring 22 95 11 14

FORNØYDE KLIENTER | Kommentarer lagt igjen på Google:

 • Jeg kan anbefale kiropraktor Toralf Thomassen, som jeg raskt fikk time hos og jeg ble undersøkt grundig. Behandlingen ga resultater med en gang, så jeg slapp å ha vondt og kunne jobbe og trene som jeg ville.

  Kaja Helland-Kigen Avatar Kaja Helland-Kigen
  1. September 2014

  Får behandling av karpartunellsyndrom etter mitt svangerskap. Lang prosess men Martin har vart kjempe flink helt fra start med å gi meg behandling som gitt resultater. Kan virkelig anbefale han.

  Isabella Adamczewska Avatar Isabella Adamczewska
  11. August 2022

  Full pott . Utrolig flink kiropraktor. Fikset rygg,nakke,og skulder. Fikk 3 gode tøy og strekk øvelser. Veldig forståelsesfull masse gode råd. Anbefaler dette stedet.. ingenting å klage på

  Aleksander scosa Avatar Aleksander scosa
  1. September 2021
 • Great place, very attentive specialists who know their craft well. Going here on the regular basis and they understand how to help with my training regimen and ease the pain linked to back injuries and overall muscle and skeleton problems. Highly recommend!

  Ksenia Ustrimova Avatar Ksenia Ustrimova
  6. March 2019

  Går hit for å få bukt med hodepine/migrene i hovedsak, og kiropraktoren Toralf har prøvd ulike metoder for å redusere hyppige migreneanfall/hodepine. Toralf har masse kunnskap, så jeg har lært masse og stoler veldig på hans teknikker/råd. Nå skal jeg teste osteopaten der i tillegg. Kommer aldri til å gå til en annen kiropraktor igjen!

  Ida W Avatar Ida W
  1. September 2018

  Jeg tok kontakt pga akutte nakkesmerter og fikk øyeblikkelig hjelp. Kiropraktor og fysioterapeut Toralf Thomassen laget en behandlingsplan og fulgte opp slik at jeg raskt kom på bedringens vei. Jeg jobber i en bedrift som tilbyr behandlingforsikring (Storebrand). Jeg har derfor ikke hatt noen utlegg, og jeg vil helt klart anbefale alle som har behandlingsavtale om å benytte Kiropraktorvakten. Om man ikke har en avtale ville jeg heller ikke nølt, for her får man akutthjelp, god oppfølging, det er ikke dyrt og Toraf er faglig oppdatert, dyktig og engasjert i jobben.

  Lise Lahn Avatar Lise Lahn
  1. September 2015

Se flere anmeldelser her

ÅPNINGSTIDER

Man - Tor: 8:00 - 20:00
Fredag: 8:00 - 19:30

Kom innom oss i
Moldegata 9,
0445 Oslo

Telefon: 22 95 11 14

Anmeldelser