Nakkesmerter

Det er veldig vanlig å ha problemer med vond nakke. Nakkesmerter kan være forbigående eller mer alvorlig. Uansett bør nakkesmerter alltid undersøkes grundig . Vi anbefaler deg å oppsøke hjelp hos oss dersom du er i tvil.

 

Farlige nakkesmerter – når nakkesmerter er symptom på underliggende sykdom

 

 

Årsaker til smerter i nakken

 

Det finnes mange forskjellige årsaker til nakkesmerter. De mest vanlige årsakene vi ser i dag er belastning og overforbruk av muskler i nakken. Dette kan komme av å være i samme posisjon over lengre tid f.eks. foran PC, eller lese bok i senga. Smartelefonbruk kan ha en medvirkende årsak: det er mer vanlig å være tilgjengelig og høyere stressnivå enn før.

Skillet mellom jobb og fritid er et problem for mange, da sjefen eller kunder forventer svar på epost uansett tid på døgnet. Økt stressnivå gir økt sjanse for nakkesmerter i tillegg til alle andre ryggproblemer. 

Akutte smerter i nakken = kink

Dersom du plutselig får smerter i nakken kalles dette kink i nakken. Andre diagnoser du kan få som betyr det samme som kink er:

– facettleddsyndrom

– låsning i nakken

– nakkesyndrom

– cervikale smerter

For mer om kink i nakken og beslektede smerter les Kink i nakken

 

Nakkesmerter ved mobilbruk skjelettillustrasjon

 

 

 

Andre mulige årsaker til nakkesmerter:

 

 • Slitasjegikt i nakken
 • Nerveskader i nakkens ryggvirvler på grunn av trykk (prolaps)
 • Skader slik som nakkesleng
 • Sykdommer slik som leddgikt, hjernehinnebetennelse og kreft (sjelden). Ser egen artikkel om alvorlige nakkesmerter

 

For nerveskader som kommer av skiveutglidning eller prolaps i nakken. Smertene er ofte ikke bare lokale i nakken men stråler ut i skulder, overarm eller fingre. Dersom strålesmerter i armen er større enn nakkesmertene er det økt sannsynlighet for at det er et nakkeprolaps. Det kan også være triggerpunkt fra skulderblader som stråler ut i arm/fingre, men dette gir ikke nakkesmerter.

 

Strålesmerter i armen og skiveprolaps i nakken er så store temaer at du kan lese en egen artikkel om emnene:

 

Prolaps i nakken

Strålesmerter i armen

 

 

 

Når bør du oppsøke umiddelbar hjelp og behandling for nakkesmerter?

 

Det er svært viktig å oppsøke rask hjelp dersom du har sterke smerter i nakken etter en ulykke eller skade. Dersom du har smerter i nakken og i tillegg er plaget av følgende symptomer er det viktig at du oppsøker behandling og hjelp:

 

 • Problemer med blærekontroll
 • Strålende smerter
 • Nummenhet
 • Prikkende fornemmelse i armer og ben

 

Dette bør undersøkes på legevakt eller sykehus. Røntgenbilder eller MR er nødvendig for å utelukke brudd. Ubehandlet brudd i rygg og nakke kan utvikle seg dersom området ikke blir stabilisert, og dette kan føre til permamente lammelser.

Ta også kontakt med legevakt, fastlege eller kiropraktor dersom du har:

–  feber

– føler deg syk

– kjent kreftdiagnose

– nakken er stiv i alle retninger

 

Behandling av nakkesmerter

 

Nakkesmerter kan ofte behandles både med kiropraktikk, fysioterapi og osteopati. Vi har kiropraktorer på vår klinikk som har jobbet med alle typer nakkesmerter. Vi kan hjelpe deg med både alvorlige (prolaps) og mindre alvorlige nakkeproblemer (kink, smerter eller stivhet). Det er lurt å komme raskt i gang med behandling av nakkesmerter, da det ofte forkorter rehabiliteringstiden.

Vi kan også ta ultralydbilde av nakken på klinikken. Muskulær nakke anatomi som er skadet er ofte årsaken til smertene. Nakke smerter kan også utvikle seg til å bli nakke hodepine. Se egen side om dette:

 

Nakke hodepine – cervicogen nakkepine

 

Din behandler kan benytte ulike fremgangsmåter for å behandle nakkeplagene dine. Noen av disse kan være:

 

 • Spesifikk leddbehandling
 • Tøyninger
 • Muskulære teknikker
 • Nevrologiske teknikker
 • Stabiliserende trening
 • Øvelser, råd og veiledning

Vår kiropraktorer og fysioterapeuter har lang og god erfaring med behandling av nakkesmerter av ulik alvorlighetsgrad. Vi erfarer at de aller fleste pasientene blir raskt bedre dersom de får noe hjelp med nakken. Nakke øvelser alene vil sjeldent gi et raskt resultat, men trening er svært viktig på lang sikt for alle typer ryggplager. Last ned gratis treningsprogram her: Nakkesmerter – nakke øvelser

 

Bestill time

 

Eller ring 22 95 11 14

 

 

 

FORNØYDE KLIENTER | Kommentarer lagt igjen på Google:

 

 • Har fått jevnlig behandling av Thomassen de siste årene i ulike intervaller for normale kontorplager. Han knekker meg godt på plass hver gang. Uten han hadde nok hverdagen blitt tyngre.

  Victoria Lea Avatar Victoria Lea

  Excellent service. Provides solutions you need

  Bengt Grønås (bgronas) Avatar Bengt Grønås (bgronas)

  For meg har Din helse på Bjølsen vært en viktig del av min livskvalitet i hverdagen. Jeg begynte der da det åpnet for mange år siden, og kunne ikke tenke meg å bytte til et annet sted. Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har kommet med vond hofte og rygg og gått ut smertefri med en stor takknemlighet over at det finnes så bra behandlere der. På Din helse på Bjølsen har de kompetanse på det meste. Ulike behandlings metoder for de meste av vondter i kroppen. Du blir møtt med respekt og behandlere som lytter til hva du har å si, og som tar deg på alvor. Og ikke minst er de super hyggelige der oppe. Så ta deg en tur ! Du vil ikke angre?

  ninapapermoondesign Avatar ninapapermoondesign
 • Jeg anbefaler Ingrid og osteopati varmt! Det har reddet meg ut av kronisk migrene og utmattelse!

  Kristine Moen Avatar Kristine Moen

  Hadde store problemer i korsryggen dette fikset Toralf kjapt og smertene i ryggen forsvant veldig fort veldig raskt ingen ventetid dette stedet anbefales på det sterkeste

  Bengt simensen Avatar Bengt simensen

  Flink og effektiv kiropraktor! Fikk time fort når det gjaldt og får god oppfølging.

  Nikita Boger Avatar Nikita Boger

 

Se flere anmeldelser her